Ιούλ 07 2014

Βενιζέλος: Τον Οκτώβριο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα γίνει τον Οκτώβριο, ενώ το ΠΑΣΟΚ, αντί δικού του συνεδρίου, θα περιορισθεί σε μία Συνδιάσκεψη που θα συμπέσει με την επέτειο ίδρυσης του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αυτή την θέση θα εισηγηθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Νωρίτερα, ο κ.Βενιζέλος είχε τονίσει στην συνεδρίαση πως «το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Ελιά αφορά μία δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει», διότι “η Ελιά είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελεί τον κορμό της”.

Η συνεδρίαση του ΠΣ έγινε εν μέσω ισχυρών διαφωνιών μεταξύ  κορυφαίων στελεχών για το εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του ως κορμός της Ελιάς ή να διαλυθεί σ’αυτήν.

Οι υπέρμαχοι της πρώτης άποψης θέλουν δύο συνέδρια (ένα του ΠΑΣΟΚ και ένα της Ελιάς) ενώ της δεύτερης προκρίνουν «μια και καλή ένα συνέδριο της κεντροαριστερής παράταξης».

Εν τέλει, η (διαφαινόμενη) συμφωνία αφορά… τον τρίτο δρόμο, για συνέδριο της όλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Τη νέα εστία…φωτιάς πυροδότησε η επιστολή που συνυπέγραψαν το Σάββατο (εδω) έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εμφατικά την πραγματοποίηση ενός κοινού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ- Ελιάς (αντί για των δύο χωριστών) με στόχο τη συγκρότηση μιας  μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρόκειται για τους: Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Αθηνά Δρέττα, Παντελή Καψή, Κώστα Σπηλιόπουλο, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θανάση Χειμωνά.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε (εκ νέου και σφοδρά) στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «στρατηγιή ήττα του» στις ευρωεκλογές καθώς, παρότι βγήκε πρώτο κόμμα, δεν κατάφερε «να θίξει την κυβερνητική σταθερότητα, τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και την εθνική στρατηγική».

Χαρακτήρισε το ευρω-ποσοστό του ΠΑΣΟΚ (8%) «ποσοστό ανάγκης και καθόλου ικανοποιητικό», αλλά πρόσθεσε ότι «η κρίση έφερε τα πάνω κάτω».

Ως νέο εκλογικό στόχο (σ,.σ. του ΠΑΣΟΚ) ανέφερε την τρίτη θέση στη Βουλή διότι «δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».

Πηγή:www.capital.gr

1 Σχόλιο

    • παπαδακης on 7 Ιουλίου 2014 at 23:04

    Στην φυλακή θα κάνετε το συνέδριο!!! Που τέτοια ελπίδα με τους ραγιάδες που σας ψηφίζουν!!!!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: