Ιούλ 08 2014

Στο ίδιο έργο θεατες… Επίθεση της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία!

Αναφορά στην παρουσία, στα θεωρεία της Βουλής, γονέων και συγγενικών προσώπων κρατούμενων υπόδικων για συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αιχμή την πληροφόρηση ότι οι άδειες εισόδου τους δόθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα αυτό, καθώς και οι προηγηθείσες αντεγκλήσεις ανάμεσα σε βουλευτές, με φόντο την θεσμοθέτηση λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφάλειας, πυροδότησε και σήμερα, κλίμα έντασης στο Α” Θερινό Τμήμα.

Στρεφόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αθανασίου είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μιλάτε μόνο και μόνο για να εντυπωσιάζετε, χωρίς ουσία και χωρίς σεβασμό στους συγγενείς των κρατουμένων. Αυτό κάνατε εχθές και όπως πληροφορήθηκα -μπορεί να έχω και λάθος- ήταν μερικοί απ” αυτούς στα θεωρεία της Βουλής.

Το ίδιο κάνατε και με την ΕΡΤ, με τις προτάσεις δυσπιστίας, με τις Εξεταστικές Επιτροπές, με την αντισυνταγματικότητα. Υπάρχει μία προχειρότητα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού».

Απαντώντας στην αναφορά του υπουργού για τους συγγενείς υπόδικων στα θεωρεία
, ο κ. Δρίτσας είπε πως είναι αδιανόητο να γίνεται συζήτηση, διότι εχθές -λέει- ήρθαν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση συγγενείς υπόδικων κρατουμένων που ενδιαφέρονταν για το αν θα μπορούν να ξαναδούν τα παιδιά τους ή όχι, σε κανονικές διαδικασίες με βάση το νομοσχέδιο αυτό.

«Είναι τόσο φοβερό, ε; Πρέπει και αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα: Α, έγινε κάτι και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα στη Βουλή τους συγγενείς! Σοβαρά, κύριε υπουργέ; Εσείς έπρεπε να είστε εγγυητής του δικαιώματος οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα νομοσχέδιο που τους αφορά. Από πού κι ως πού δηλαδή, τι είδους δημοκρατία είναι αυτή;» είπε ο κ. Δρίτσας.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλόγισε σε βουλευτές ότι ή δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο ή δεν το κατανόησαν διότι -όπως είπε- άκουσε εισηγήσεις που έκαναν έναν θλιβερό συμψηφισμό, που ταυτίζουν δηλαδή το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία με τη νομοθετική λειτουργία μιας δημοκρατικά συγκροτούμενης Βουλής.

«Δηλαδή τι μας είπε κάποια αγορήτρια εδώ; Ότι τρομοκρατία δήθεν ασκεί η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση και ότι εν τέλει, η πραγματική τρομοκρατία του οργανωμένου εγκλήματος δεν φοβίζει κανέναν και δεν θέλει κάποιον άλλο έλεγχο.

Αν η τρομοκρατία εδώ και δεκαετίες εξαλείφθηκε στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, είναι γιατί εκεί ακόμη και τα αριστερά κόμματα την αποδοκίμασαν, την καταδίκασαν. Η ανθρωποκτονία από όποιον κι αν τελείται είναι ανθρωποκτονία. Δεν είναι πολιτική πράξη. 

Κι αν εσείς θεωρείτε την εξουσία βία, πείτε μου τότε αν το να επιλέγεις να αφαιρείς τη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, που είναι η μεγαλύτερη βία και αποτελεί εν τέλει την πιο αποτρόπαιη εξουσία, την εξουσία του τρόμου που κομίζει το έγκλημα, αυτή με σύγχυση και τυφλότητα υπερασπιζόμαστε εδώ;» είπε ο υπουργός.

Απηύθυνε δε το ερώτημα: «Πού είδατε «λευκά» κελιά, που επικαλείστε; Πού τα είδατε; Από ποια διάταξη του νομοσχεδίου προκύπτει ότι υπάρχουν λευκά κελιά και τι σχέση έχουν τα «λευκά» κελιά με αυτά τα οποία υπαινίσσεστε ότι υπήρξαν σε άλλες χώρες;».

Για να συμπληρώσει: «Γιατί όποιος ξέρει τα «λευκά» κελιά που είχε η Γερμανία και η Τουρκία κάποια εποχή, ξέρει ότι σήμαιναν συνεχή απομόνωση, αποκλεισμό επισκέψεων και επικοινωνίας, μία διαρκή πίεση. Τι δουλειά έχει αυτό με τη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος ικανής ασφάλειας που σήμερα έχει η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, οι σκανδιναβικές χώρες, των οποίων τη νομοθεσία λάβαμε υπόψη για να κάνουμε το νομοσχέδιο; Γιατί αυτό κάνουμε».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας καταλόγισε στον υπουργό, βούληση να είναι «λευκά» κελιά, «Γκουαντάναμο, στα καθ” ημάς», λέγοντας: «Βεβαίως. Τα «λευκά» κελιά είναι καταδικασμένα ως επιλογή παγκοσμίως, το Γκουαντάναμο επίσης. Ε, δεν μπορείτε να κάνετε ακριβώς «λευκά» κελιά και Γκουαντάναμο στην Ελλάδα! Κάνετε «λευκά» κελιά και Γκουαντάναμο, αλά ελληνικά στο 2014, σε μια χώρα που επιμένει να διεκδικεί τη δημοκρατία».

Αυτονόητη ήταν η πρόσκληση των συγγενών των κρατουμένων που είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς δήλωσε, από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η κ. Σταμπουλή υπερασπίστηκε την παρουσία των γονέων των προφυλακισμένων, αναρωτώμενη αν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ρωτώντας γιατί δεν έχουν δικαίωμα να έρχονται στο ναό της δημοκρατίας την ώρα μάλιστα, που όπως είπε, βρίσκονται στη Βουλή «εισαγγελείς της χούντας, συνεργάτες της Λεπέν και μαχαιροβγάλτες».

Στο μεταξύ, σφοδρή ήταν αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία αυτήν ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Δάνη Τζαμτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τζαμτζής ανέγνωσε από τα πρακτικά αναφορά του κ. Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μάρτυρες, πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από τον νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ερώτημα: «Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».

Σε πρόβλημα του κ. Τζαμτζή με τα ελληνικά του, απέδωσε ο κ. Διαμαντόπουλος τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και μίλησε για «επίθεση λασπολογίας» και διαστρέβλωση των λεγομένων του.


Αρέσει σε %d bloggers: