Ιούλ 08 2014

UBS: Το καλό, το κακό, και το άσχημο σενάριο για ευρωζώνη

Πιθανότητα 60% δίνει η UBS σε ένα σενάριο ήπιας ανάπτυξης της ευρωζώνης, σε νέα της ανάλυση investment strategy guide για τον Ιούλιο, ενώ από 20% «μοιράζονται» ένα θετικό σενάριο και ένα αρνητικό.

Συγκεκριμένα, με βάση το επικρατέστερο (60%) σενάριο, η UBS αναμένει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά 0,3% στα επόμενα τρίμηνα. Ο πληθωρισμός «πιάνει πάτο» και ο οίκος αναμένει μια ήπια ανοδική τάση στους επόμενους μήνες. Ακόμη, η ΕΚΤ παραμένει σε επιφυλακή παρά την πρόσφατη νομισματική χαλάρωση.

Στο θετικό σενάριο (με πιθανότητα 20%), η UBS κάνει λόγο για μεγαλύτερη σύγκλιση των αποδόσεων των ομολόγων σε σχέση με τις εκτιμήσεις, καθώς οι χώρες της περιφέρειας εξυγιαίνουν τα δημοσιονομικά τους και η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει ταχύτερα. Σύμφωνα με το σενάριο, η Γαλλία και η Ιταλία ακολουθούν ένα «αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» σε ταχύτερο ρυθμό, και τα πολιτικά ρίσκα εξανεμίζονται περαιτέρω.

Το αρνητικό σενάριο (πιθανότητα 20%) που εκπονεί η UBS, κάνει λόγο για το ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας και αρνητικών αποτελεσμάτων από τα τραπεζικά stress test, που «ταρακουνούν» τα τραπεζικά ομόλογα. Επίσης, περιλαμβάνει ότι η Ισπανία και η Ιταλία υφίστανται νέες πιέσεις λόγω της ολίσθησης της δημοσιονομικής προόδου. Η Πορτογαλία ζητά επιπλέον στήριξη, η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω στήριξη, αναβιώνοντας τους κινδύνους χρεοκοπίας και εξόδου (από το ευρώ).

Επίσης, στο ίδιο σενάριο περιλαμβάνει και η πιθανότητα η ευρωζώνη να περιέλθει σε αποπληθωρισμό, τα δημοσιονομικά της Γαλλίας να επιδεινωθούν σημαντικά, η αυστηρότητα των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία να αυξηθεί απότομα, και η Κίνα να υποστεί μια απότομη οικονομική επιβράδυνση.

Πληροφορίες:www.capital.gr


Αρέσει σε %d bloggers: