Ιούλ 12 2014

«Κυριακή ανοιχτά» με τους εμπόρους επί ποδός πολέμου

Pote_tin_kyriakiΣε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο τίθεται σε εγαρμογή από αύριο Κυριακή το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων  – Έντονες αντιδράσεις από την ΕΣΕΕ που ετοιμάζει μποϊκοτάζ.

Ειδικότερα, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε δέσμη δέκα ενεργειών κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης, μεταξύ των οποίων είναι η κατάθεση αίτησης ακύρωσης της σχετικής απόφασης, η λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή ισχύος της, η ανάληψη πρωτοβουλίας για μια «Εθνική Συμμαχία για το Εμπόριο» με τις ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ, τα επιμελητήρια και άλλους κοινωνικούς φορείς καθώς και η επαφή με τις καταναλωτικές οργανώσεις.

«Η ΕΣΕΕ διαθέτει στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι επτά Κυριακές από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βεβαίως την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά. Οποιοδήποτε μέτρο και πολιτική θα έπρεπε να συνοδεύεται από μελέτη επιπτώσεων η οποία κρίνει και την αποτελεσματικότητα του μέτρου. Πριν την αλλαγή των διατάξεων, η κυβέρνηση ανέφερε καλές πρακτικές από το εξωτερικό. Σήμερα, όπου υπάρχει ελληνική εμπειρία από το Νοέμβριο του 2013, η κυβέρνηση συστηματικά αγνοεί να μελετήσει το φαινόμενο στη χώρα» λέει ο κ. Κορκίδης.

Από την άλλη μεριά, πάντως, ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, που εκπροσωπεί τις μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με ανακοίνωσή του σήμερα, κάλεσε τις επιχειρήσεις-μέλη του να ανοίξουν κανονικά τα μαγαζιά την Κυριακή, «εφόσον το επιθυμούν», όπως τονίζεται.

Κύκλοι των μεγάλων αλυσίδων αναφέρονται σε «αναχρονιστικές λογικές από τους μικρομεσαίους εμπόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς χιλιάδες πολίτες επιβράβευσαν με την παρουσία τους το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας όχι μία ή δύο, αλλά περισσότερες φορές».

Info:Πρωτο Θέμα


Αρέσει σε %d bloggers: