Ιούλ 16 2014

Επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας – Πυροβολισμοι και χειροβομβίδες στην Μητροπόλεως! ΦΩΤΟ

Επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας - Πυροβολισμοι και χειροβομβίδες στην Μητροπόλεως! ΦΩΤΟ

Συνελήφθη στην συμβολή των οδώνΑθηνάς και Ερμού, ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα δυο άτομα να ληστεέψει τράπεζα.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι κακοποιοί έριξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα. Τραυματισμένος είναι και ένας πολίτης, πιθανότατα τουρίστας.

Πως έγινε η σύλληψη
Μικτό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της ΔΙΑΣ, εντόπισε το Νίκο Μαζιώτη να κινείται επι της οδού Μητροπόλεως. Τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά εκείνος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τον έναν από τους αστυνομικούς.
Ο αστυνομικός ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι του ανταπέδωσαν τα πυρά, ο Μαζιώτης προσπάθησε να διαφύγει ρίχνοντας μια χειροβομβίδα!

Ωστόσο, φαίνεται πως οι σφαίρες των αστυνομικών τον βρήκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του έχει συλληφθεί και έναν συνεργός του ενώ από την συμπλοκή είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης. Αστυνομικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει σοβαρα τραύματα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ενώπιον των αρχών ήταν στις 15 Ιουνίου και η σύντροφός του εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα.

Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ/ newsiT.gr

 


Αρέσει σε %d bloggers: