Ιούλ 17 2014

Η στιγμή της δολοφονίας των τεσσάρων μωρών από το Ισραηλ στην Γαζα σε video

Είναι η στιγμή που οι ισραηλινές οβίδες προσγειώνονται στην παραλία της Γάζας. Είναι η στιγμή που συντελείται ακόμη ένα έγκλημα: τέσσερα μωρά 7 εως 11 ετων που έπαιζαν ποδόσφαιρο είναι νεκρά. Και η δολοφονία τους έχει καταγραφεί από την κάμερα. Οι εικόνες είναι σκληρές όσο σκληρές είναι οι εικόνες από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μια εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων παιδιών από περιπολικά του ισραηλινού λιμενικού. Έγινε μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων, στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο όπου μένουν οι διεθνείς αποστολές στη Λωρίδα της Γάζας.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Ο απεσταλμένος του Guardian στη Γάζα Peter Beaumont περιγράφει τη σοκαριστική στιγμή: καθώς ο καπνός από την πρώτη έκρηξη αρχίζει να εξαφανίζεται, τέσσερις φιγούρες κάνουν την εμφάνισή τους. Τρέχουν και ακόμη κι από απόσταση 200 μέτρων είναι φανερό πως είναι παιδιά.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ TWITTER

Πηδούν έναν τοίχο και προσπαθούν να φτάσουν στο ξενοδοχείο Al-Deira, όπου μένουν οι δημοσιογραφικές αποστολές. Κουνούσαν τα χέρια τους και φώναζαν στους δημοσιογράφους που τα έβλεπαν από το ξενοδοχείο.

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου, οι δημοσιογράφοι ουρλιάζουν: «είναι μόνο παιδιά». Σε διάστημα 40 δευτερολέπτων, τα παιδιά είναι νεκρά. Τη μια στιγμή έπαιζαν αμέριμνα ποδόσφαιρο στην άμμο, την επόμενη ήταν πεσμένα νεκρά. Ήταν ηλικίας 7 και 11 ετών.

[dciframe]http://www.wat.tv/video/enfants-tues-gaza-bombardement-6xseb_2i0u7_.html,700,500,0,auto,align:center;[/dciframe]


Αρέσει σε %d bloggers: