Ιούλ 23 2014

Bloomberg: Οι μνημονιακοί θα χρειαστούν ένα τρίτο δάνειο διάσωσής τους εκτιμούν οικονομολόγοι!

mnimonio

Τα αλλά δυο μνημόνια απέτυχαν και οι μνημονιακοί θέλουν λεφτά για να σωθούν ξανά.  Γι αυτά τα λεφτά παραχωρούν τα πάντα

Έξι στους 10 οικονομολόγους που μετείχαν σε ερευνά του Bloomberg εκτιμούν ότι οι μνημονιακοί   θα χρειαστούν ένα τρίτο δάνειο διάσωσης τους.

Θα το ζητήσουν από τη ζώνη του ευρώ παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προσωπικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν έπεισε τους οικονομολόγους ότι η χώρα μπορεί να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

Tο πρακτορείο φιλοξενεί απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η ικανότητα της Ελλάδας να συγκεντρώσει τα επαρκή κεφαλαία για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό ύψους 12,6 δισεκ. ευρώ για μετά το 2015, δεν είναι αρκετή.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια για να μπορέσει να ανακτήσει τη δημοσιονομική της κυριαρχία»  εκτιμά ένας οικονομολόγος, ωστόσο ένας άλλος διαφωνεί, αναφέροντας ότι «ένα τρίτο δάνειο είναι περιττό και πολιτικά τοξικό».

«Η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ότι είναι στο σωστό δρόμο προς την ανάκαμψη, αλλά οι δηλώσεις περί επιστροφής στην οικονομική ομαλότητα είναι ακόμα πρόωρες» εκτιμά ένας τρίτος.


Αρέσει σε %d bloggers: