Ιούλ 24 2014

Παπούλιας: Σε περιόδους κρίσης η φλόγα των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί

Karolos-Papoulias

Ο Κάρολος Παπούλιας εγκαινιάζοντας στην Βουλή την Έκθεση με αφορμή την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «μέρα μνήμης για όσους αγωνίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα».

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, σε περιόδους κρίσης η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτή την έκθεση. Μια θαυμάσια έκθεση» δήλωσε ο κ. Παπούλιας, εγκαινιάζοντας στη Βουλή την Έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Η έκθεση την οποία προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την επιστημονική εποπτεία ειδικών επιτροπών, ανοίγει τις πύλες της σήμερα 24 Ιουλίου με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέξης Τσίπρας, Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Κουτσούμπας, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας.


Αρέσει σε %d bloggers: