Ιούλ 26 2014

Τους πήραν χαμπάρι και οι Γερμανοί…ανίκανη η ελληνική κυβέρνηση…

Άρθρο-ανταπόκριση από την Ελλάδα δημοσιεύει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschafts Woche στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ο αρθρογράφος παραθέτει τις εντυπώσεις από την επίσκεψή του στην ελληνική επαρχία. Όπως σημειώνει: «Μία επίσκεψη στη χώρα της κρίσης δείχνει ότι:

Οι άνθρωποι είναι φιλόξενοι όπως πάντα και οι αυτοκινητόδρομοι στην καλύτερη κατάσταση χάρη στα χρήματα της ΕΕ. Ωστόσο μία διέξοδος από την κρίση δεν είναι ορατή».
Αναζητώντας πιθανά σημάδια αλλαγής συγκριτικά με την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα το 2009, διερωτάται: «Άλλαξε η συμπεριφορά; Υπάρχει περισσότερη φορολογική εντιμότητα; Τηρούνται τώρα οι κανόνες»; Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «δεν έχουν γίνει και τόσο πολλά» και αναφέρεται στα -κατά τη γνώμη του- αδύναμα σημεία της χώρας.

Σε αυτά συγκαταλέγει το «κακό ίματζ» της Ελλάδας έναντι των επενδυτών και την «ανίκανη κυβέρνηση» καθώς, όπως σημειώνει «μόνο το 5,7% των ερωτηθέντων ειδικών πιστώνουν στην Ελλάδα ότι διαθέτει ικανή κυβέρνηση. Στην πράξη η Αθήνα δεν κατάφερε να καταπολεμήσει την ανεργία, να μεριμνήσει για την ανάπτυξη και να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά». Μία πρόσθετη αδυναμία συνιστά σύμφωνα με τον αρθρογράφο η παραμέληση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Ελλήνων και η κακή ποιότητα των πανεπιστημίων.

Το δημοσίευμα στέκεται και στο ζήτημα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες -όπως σχολιάζεται- «έφεραν μέχρι τώρα ελάχιστα ορατό αποτέλεσμα»……
Άρα προφανώς «ουδέν νεώτερον από την Ελλάδα»!»

Έχω μάτια και βλέπω


Αρέσει σε %d bloggers: