Οκτ 29 2014

Σε video η ανασκαφή από το εσωτερικό του τάφου της Αμφίπολης

Παγκόσμιο θαυμασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, ενώ το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά από το υπουργείο Πολιτισμού, καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τμήμα από το εσωτερικό του τάφου της Αμφίπολης και τις λεπτές εργασίες που πρέπει να κάνουν εκεί οι αρχαιολόγοι.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε στη δημοσιότητα οπτικοακουστικό υλικό από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, σε συνοχή τα πλάνα, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας.

Ο Μεγάλος Γρίφος

Αναφορικά με το μεγάλο γρίφο του ενοίκου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξεκάθαρη σημειώνοντας ότι η ομάδα που πραγματοποιεί και επιβλέπει τις ανασκαφές δεν μπορεί να δώσει απάντηση με βεβαιότητα πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή, ακόμα και η μελέτη.

«Το ποιός είναι θαμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια. Ομως τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του. Ειναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξαικός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες» σημείωσε η κα Μενδώνη κάτι που σημαίνει ότι το μυστήριο της Αμφίπολης ίσως να χρειαστεί ακόμη και χρόνια για να λυθεί.

Δείτε σε video την ανασκαφή από το εσωτερικό του τάφου της Αμφίπολης


Αρέσει σε %d bloggers: