Οκτ 30 2014

Μόνιμα απών ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Δημοκρατική Παράταξη

 «Όχι» λέει στη Δημοκρατική Παράταξη- σε πρώτη τουλάχιστον φάση-όπως «όχι» είχε πει και στην «Ελιά» ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός  θα βρίσκεται λέει Παρίσι εκείνες τις μέρες, όπου έως τις 4 Νοεμβρίου θα παραδίδει διαλέξεις στη σχολή πολιτικών επιστημών.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγει να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, το προσεχές Σάββατο και την Κυριακή στον πολυχώρο «Αθηναΐδα».

Ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί το όχημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για να ξεπεραστεί το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αν σε πρώτη φάση παραμείνει τυπικά ως κόμμα ενώ στην ουσία θα πρόκειται γι ένα κέλυφος.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει πως ο στόχος του διαδόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η πλήρης «αποπαπανδρεοποίηση» του κόμματος (φέρνει για παράδειγμα, μάλιστα, και τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν το εγχείρημα) και συνεπώς λαμβάνει εξ αρχής αποστάσεις από τη Δημοκρατική Παράταξη.

Το ερώτημα ωστόσο εάν τελικά θα συμμετάσχει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων αν θα υπάρξει πραγματική εκλογή οργάνων στο Συνέδριο κοκ.

Πολύ περισσότερο που εάν δεν θα συμμετάσχει στη Δημοκρατική Παράταξη δεν θα μπορέσει να εκλεγεί βουλευτής , εκτός και αν ιδρύσει προεκλογικά νέο κόμμα, κάτι που σήμερα τουλάχιστον φαντάζει κάτι παραπάνω από δύσκολο.

πληροφορίες από real.gr


Αρέσει σε %d bloggers: