Οκτ 31 2014

Η επιλογή του νέου υπουργού Άμυνας , δεν μας έπεισε

Εσωτερικές Διευθετήσεις

Γράφει ο Αντγος ε.α Μπάμπης Τζιγκουνάκης

Δυστυχώς η ΝΔ βρισκομένη πια στη δίνη βαρειάς ήττας από την αδυναμία της να δώσει μια προοπτική και μια λύση στα σοβαρά αδιέξοδα των επιλογών της στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης που βιώνει ο τόπος ,συνεχίζει να πορεύεται κάνοντας απλά διαχείριση της επομένης μέρας της βαρειας ήττας που έρχεται.
Έτσι στην απόφαση του πρωθυπουργού να δοθεί το ΥΕΘΑ στον κ. Δενδια, ένα κατά τα άλλα μέτριο πολιτιτκο ,μη έχοντας όμως ουδεμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας ,παρά όσες γνώσεις, αν απέκτησε, από τη θητεία του στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Έτσι ενώ υπήρχαν πολλές προτάσεις για καταξιωμένες προσωπικοτητες για τον υψηλό αυτό θώκο με προεξάρχουσα εκείνη του στρατηγού κ.Φράγκου Φραγκουλη, επελέγη τελικά μια εσωτερική στο κομμα της ΝΔ εσωτερική διευθέτηση..

Πλήρη απογοήτευση είναι τα αισθήματα που διακατέχουν όλους όσους ασχολούνται με τα θέματα του Υπουργείου καθώς και όσους έχουν θητεύσει σε αυτο , η εχουν κάποια σχετική συνάφεια με τα ειδικά και εξόχως λεπτά και ευαίσθητα θέματα που καθορίζουν τον χώρο της Εθνικής άμυνας. Ο πρωθυπουργός βρισκομενος σε αδιέξοδο λοιπόν και με το μυαλό στη επομένη μέρα της ήττας της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές επέλεξε μια άχρωμη λύση αποφεύγοντας μια ριζοσπαστική και με προοπτική ,πλήρως αποδεκτή λύση όπως ήταν εκείνη του στρατηγού.
Η άμυνα της χώρας μας βιώνει τις συνέπειες της χρεοκοπίας της χωρας μας. Είναι ανάγκη σήμερα στις σοβαρές κρίσεις που εμφανίζονται στην ευρύτερη γεωπολιτική μας θέση να παραμένει όσο γίνετε ανεπηρέαστος από την θλιβερή μας καθημερινοτητα που βιώνουμε όλοι μας.
Δυστυχώς η επιλογή του νέου υπουργού Άμυνας στον οποίο ευχόμαστε την πλήρη επιτυχία του για το καλό της πατρίδας μας, δεν μας έπεισε οτι η σημερινή διακυβέρνηση της χώρας μας περιβάλλει τον κρίσιμο τομέα της Εθνικής μας άμυνας με τη δέουσα σοβαρότητα ούσα αγκυλωμένη στη μέγιστη φθορά της και στα πολιτικά της αδιέξοδα. Της δόθηκε μια ευκαιρία να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα και το κλώτσησε. Αυτή θα εισπράξει , σε λίγο καιρό ευχόμαστε όλο και πιο πολλοί πια, τα επιχειρια των επιλογών της.

Μπάμπης Τζιγκουνάκης


 

Αρέσει σε %d bloggers: