Νοέ 14 2014

Ρεκόρ δεκαετιών στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η εβδομαδιαία παραγωγή πετρελαίου ξεπερασε τα 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και αυξάνεται.

NEW YORK, (MarketWatch), παραγωγή πετρελαίου

B2VWlEvIQAIA5EZΗ πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν πτοεί τους παραγωγούς πετρελαίου των ΗΠΑ. Τα Εβδομαδιαία στοιχεία για την ενέργεια που δημοσιευθήκαν σήμερα, έδειξαν ότι η παραγωγή ανήλθε σε 9.060.000 βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που έληξε στις 7 Νοεμβρίου. Αυτό ειναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1980 .

Αυτή η εξέλιξη ήρθε να καλύψει μια απρόσμενη μείωση στα αποθέματα αργού και έστειλε τα συμβόλαια αργού στο Nymex WTI στο + 0,24 % και λίγο κάτω από 75 δολάρια το βαρέλι. Αυτό είναι η χαμηλότερη τιμη για προθεσμιακή σύμβαση από τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές .

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι η εβδομαδιαία παραγωγή πετρελαίου ξεπέρασε 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για πρωτη φορά από το 1983.

Η αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου έρχεται συνδυαστικά με στην υδραυλική ρωγμάτωση, ή «fracking», και άλλες τεχνικές έκαναν την παραγωγή σχιστολιθικού αερίου πιο ελκυστική. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον η μεγαλη πτώση των τιμών του πετρελαίου από τα μέσα Ιουνίου, αντανακλά στις ΗΠΑ, Πως η αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής σε φάση υποτονικής ζήτησης αν τελικά θα οδηγήσουν τους παραγωγούς σχιστολιθικού αεριου να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους .

Μέχρι στιγμής πάντως η μεγάλη αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου δεν έχει οδηγήσει τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών να περιορίσει την δική του παραγωγή πετρελαίου .

πηγή


Αρέσει σε %d bloggers: