Νοέ 23 2014

Rotation: Το 20% από τις συντάξεις θέλει η τρόικα ως κοστος παραμονής στο ευρώ

Στο rotation αυτή την φορά πληρώνουν οι συνταξιούχοι! Κάθε μήνα καποιος άλλος .

Στο rotation της τρόικα  αυτή την φορά πληρώνουν οι συνταξιούχοι! Κάθε μήνα καποιος άλλος.

Μείωση έως και 20% στις κύριες συντάξεις ζητάει η τρόικα από την πρώτη του έτους, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη στο Mega.

Χρειάζεται να βρεθεί μια ακομη πηγή εσόδων ώστε να πληρωθεί το κοστος παραμονής στην ευρώ και στο Rotation που εφαρμόζει η τρόικα αυτή

την φορά ήρθε η σειρά των συνταξιούχων  20% από τις συντάξεις ζητά η τρόικα ως κοστος παραμονής στο ευρώ

Αυτή η μείωση θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους που θα βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά, αλλά όπως επισήμανε ο κ, Κουτρουμάνης δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς πως δεν θα πειραχτούν και οι συντάξεις των υπόλοιπων. «Θα είναι άδικο να έχουμε συντάξεις δύο ταχυτήτων», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δανειστές ασκούν πιέσεις να βρεθούν τα λεφτά από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν το ενδεχόμενο αύξησης της 15ετίας για τη λήψη κατώτατης σύνταξης σε 20ετία, δηλαδή περί τις 6.000 ημέρες ασφάλισης. Παράλληλα, εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό για νέους ασφαλισμένους, δηλαδή όσους βρίσκονται μεταξύ 40 και 50 ετών.

Ωστόσο, η τρόικα ζητεί  ακομη πιο σκληρές παρεμβάσεις, όπως τη μείωση των συντάξεων όλων των ταμείων από το 2015, αλλά και την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, πριν από το 62ο έτος της ηλικίας.

Μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και  δανειστών θεωρειται  απαράδεκτο να παίρνουν τα λεφτά οι Έλληνες συνταξιούχοι και όχι οι τραπεζίτες


Αρέσει σε %d bloggers: