Νοέ 26 2014

Μας διέλυσαν οι ευρωπαϊστές (ΠΙΝΑΚΑΣ)

B3YbdOLCMAA87wh

Ευρώπη δεν είναι μόνο οι Βρυξέλλες

Η Ελλάδα πήρε την κάτω βόλτα και οδηγείται στο περιθώριο της ιστορίας μια μικρή κατεστραμμένη χώρα στην άκρη της ΕΕ


5 Σχόλια

1 ping

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 27 Νοεμβρίου 2014 at 18:18

  Χρόνια τώρα μιλάνε για ευρωπαϊκή σύγκλιση και συνοχή. Έχουν συμπεριλάβει αυτές τις λέξεις και σε σπουδαία κοινοτικά ταμεία. Το διάγραμμα, όμως, δείχνει μία κραυγαλέα απόκλιση (σημειώνεται ως Greece), ενώ κανείς δε φαίνεται να έχει τη διάθεση να πληρώσει την επιστροφή αυτής της απόκλισης σε πορεία σύγκλισης και συνοχής. Μπορεί να βρει χίλιους δύο λόγους για να την κακολογήσει, αλλά επουδενί δε θα ήθελε να πληρώσει για να επιστρέψει.
  Άρα, τί? Περιμένουν -και πάλι- πότε θα είναι τόσο μακριά από τους άλλους που θα αποφασίσει να φύγει από μόνη της? Ή μήπως ότι θα καταλήξει με πληθυσμό όσο το Λουξεμβούργο, αφού ο υπόλοιπος είτε θα έχει πεθάνει, είτε θα έχει μεταναστεύσει, ώστε να είναι μία στατιστικά αδιάφορη απόκλιση που δε θα ενοχλεί τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους?

  Άραγε, τί? Μήπως ότι θα έρθουν επενδύσεις γιατί είναι φτηνή? Μα και η έρημος είναι φτηνότερη όλων, αλλά δεν πάει κανείς να επενδύσει. Οι Ευρωπαίοι περιόρισαν ή απέκοψαν τη χώρα από τον ευρωπαϊκό παραγωγικό ιστό (μην τυχόν και τους μολύνει, μην τυχόν και τους ανατινάξει, μην τυχόν, μην τυχόν), ζήτησαν, μαζί με το συνένοχο πλέον ΔΝΤ, μέτρα που διέλυσαν τον εγχώριο παραγωγικό ιστό, αντιδρούσαν και αντιδρούν σοβαρά σε επενδύσεις που έρχονται από τρίτες χώρες (πλην ΗΠΑ γιατί ήθελαν να γίνουν ευρώ όσο πιο πολλά από τα δολάρια που τύπωνε η Fed) και εντέλει περίμεναν ότι θα γίνει τί? Κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε? Πάντως, για ηλίθιους δεν τους έχω και μάλλον ο Geithner «τους μαρτύρησε» πρόσφατα στο βιβλίο του.

  • Ισόνομος Πολίτης on 27 Νοεμβρίου 2014 at 19:47

  Ναι ο Geithner τους «μαρτύρησε» και έγραψε:
  «Θα τους συντρίψουμε, θα δώσουμε ένα μάθημα στους άσωτους και ψεύτες Ελληνες…».
  Αυτό είναι αλήθεια αλλά η πραγματικότητα και ο λόγος που ελέχθη από τους ευρωπαίους «ιθύνοντες» το 2009 είναι εντελώς……. διαφορετικοί…
  Το είπαν εκείνοι τότε για τα «Greek statistics» που έστελναν με τη «σέσουλα» οι «επίλεκτοι» του «καταλληλότερου» επί 5 και πλέον συναπτά έτη, για να θολώνουνε τα νερά και να μπορούν να τα παίρνουν από τους διάφορους χρηματοδοτικούς οργανισμούς…
  Ας μη ξεχνάμε και εκείνο το «περίφημο» των Παπαθανασίου – Προβόπουλου ……ότι:
  Το έλλειμμα θα έφτανε περίπου στο 6% επί του Α.Ε.Π στο τέλος του 2009 και τελικά αισίως…..κατέληξε στο 15,6%….

   • RYaN on 27 Νοεμβρίου 2014 at 21:12

   Και πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς ότι τελικά όλη αυτή η διάθεση τελείωσε κάπου εκεί? Το follow the money δεν το αποδεικνύει. Αντιθέτως, δείχνει ότι έδωσαν τόσο όσο να συντρίψουν τους Έλληνες, χωρίς να υποστούν και οι ίδιοι κάποια βλάβη. Αλλά μέχρι εκεί. Ούτε σεντς παραπάνω.

  • RYaN on 27 Νοεμβρίου 2014 at 22:54

  Draghi: «Eάν υπάρχουν μέρη της ευρωζώνης που είναι χειρότερα εντός της Ένωσης, οι αμφιβολίες ίσως αυξηθούν για το εάν θα έπρεπε τελικά να φύγουν. Το ευρώ είναι –και πρέπει να είναι- αμετάκλητο για όλα του τα κράτη-μέλη, όχι μόνο επειδή το λένε οι Συνθήκες, αλλά διότι χωρίς αυτό, δεν μπορεί να υπάρξει μια πραγματικά ενιαία ένωση».

  Ακριβώς οι ίδιες σκέψεις και από τον ισχυρό άνδρα της ΕΚΤ.
  Επαναλαμβάνω:
  «Eάν υπάρχουν μέρη της ευρωζώνης που είναι χειρότερα εντός της Ένωσης, οι αμφιβολίες ίσως αυξηθούν για το εάν θα έπρεπε τελικά να φύγουν. Το ευρώ (όμως) είναι –και πρέπει να είναι- αμετάκλητο (αν τελικά πρόκειται) να υπάρξει μια πραγματικά ενιαία ένωση.»

  • Astrexas on 28 Νοεμβρίου 2014 at 00:12

  Kai φτασαμε στο διαταυτα που τοσο καιρο εδω μεσα λεμε καποιοι οτι θα φτασουμε..»καποιος επιτελους πρεπει να βαλει το χερι του στην τσεπη».
  …τα πλεονασματα,οι αναπτυξεις και τα τιαυτα μπροστα σε ενα ολο και αυξανομενο χρεος που τοφοδοτει την δυναμικη του ειναι μια τρυπα στο νερο.

  γενικα ψυχραιμια

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: