Νοέ 29 2014

Ποικίλες αντιδράσεις για την προσπάθεια επιστροφής του Γ. Παπανδρέου

φώτο αρχείου

Υπεραμύνεται την πρότασης του Γιώργου Παπανδρέου για συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος.

Ο κ. Ελενόπουλος χαρακτηρίζει την πρόταση πολιτική και λυτρωτική τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα.

«Είναι μια πρόταση υπέρβασης του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται το Κίνημα» λεει και εμμέσως επιρρίπτει τις ευθύνες, γι’ αυτό, στην ηγεσία του, υποστηρίζοντας πως αυτό το «αδιέξοδο διαμορφώθηκε από επιλογές που απαξίωσαν πολιτικά τη διαχρονική προσφορά του στον τόπο. Απαξίωσαν τη τιτάνια προσπάθεια που κλήθηκε να φέρει σε πέρας, για τη σωτηρία της χώρας».

Μεταξύ άλλων προσθέτει ότι: «Δυστυχώς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίζονται εγκλωβισμένες στην τακτική της πόλωσης και για τη διαχείριση του χρέους, αλλά και της επόμενης ημέρας, αποδυναμώνοντας έτσι-για άλλη μια φορά την εικόνα και τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας. ‘Ετσι φθάσαμε στη διαπραγμάτευση χωρίς σχέδιο και αξιόπιστες προτάσεις».

Απαντώντας σε όσους μιλούν για αποσταθεροποίηση της χώρας από την πρόταση, λέει ότι «δεν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που έκανε την τελευταία διαπραγμάτευση με τα γνωστά αποτελέσματα».

Η χώρα, τονίζει, έχει ανάγκη από σχέδιο που να οδηγήσει -μαζί με τον ελληνικό λαό, σε μια Ελλάδα απελευθερωμένη από τις πελατειακές εξαρτήσεις, σε μια «μεταπελατειακή Ελλάδα». Και προσθέτει ότι «είναι ώρα, μετά από χρόνια εξάρτησης, να κάνει ο πολίτης κτήμα δικό του τις αποφάσεις για την πορεία της χώρας».

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου εξ αρχής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, κύκλοι της οποίας απέδωσαν εκ νέου χθες προσωπικά κίνητρα στην ενέργεια του πρώην Πρωθυπουργού, υπαινισσόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου μπορεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πληροφοριες: ΑΜΠΕ

 


Αρέσει σε %d bloggers: