Δεκ 10 2014

Άλλαξε φιλοσοφία και δες άσπρη μέρα σε αυτήν την χώρα.

Νέα σενάρια στο τραπέζι για εθνικές εκλογές.

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕΌπως είναι γνωστό πριν από τις εκλογές γίνεται ένας μεγάλος ντόρος για το ποιοι έχουν το προβάδισμα ποιοι προηγούνται έναντι άλλων και πως εκτιμούν αυτοί το αποτέλεσμα με βάση κάποια καθορισμένες διαδικασίες που βγάζει ένα συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Όπερα από τις κλασσικές αυτές δραστηριότητες δεν λείπουν δε και εκείνοι που με λακωνικότητα και ένα ύφος ανωτερότητας λένε «συνέχισε Έλληνα να ψηφίζεις εκείνους που σου πίνουν το αίμα» «γίνε και σε αυτές τις εκλογές πρόβατο». Ακόμη λανσάρουν οι φράσεις όπως «αν ψηφίσεις έναν από τους δυο γίνεσαι και εσύ συνένοχος στο έγκλημα». Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι παίζει να υπάρχει μια συνταγή από πίσω. Λέτε να είμαστε όλοι πρόβατα και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται η ότι ζούμε σε άλλο κόσμο. Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχουν τόσα πολλά  πρόβατα στην Ελλάς του 2014 εκτός από ένα ελάχιστο ποσοστό που είναι οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας. Καποιοι είναι αδιάφοροι αλλά ξεχνούν πως επειδή εσύ τους έχεις γραμμένους, δεν σημαίνει σε έχουν και αυτοί .

Το παιχνίδι είναι καλά καθορισμένο και προσχεδιασμένο, κάνεις από εκείνους δεν βαδίζει στα τυφλά ξέρουν από ποιους ζητιάνε ψήφο ξέρουν ποιοι είναι οι υποστηρικτές τους . Τα μεγάλα λόγια πλέον δεν πουλούν. Την ψήφο την ζητιάνε από τους “πελάτες” τους ναι τους πελάτες εκείνους που βόλεψαν έβαλαν σε επιτελικές θέσεις σε θέσεις δημοσίου κτλ. Όποτε κάνεις από κοινούς δεν θα τους πουλήσει και ας ξέρει ότι κάτι πάει στραβά, απλά σωπαίνει και ψηφίζει και θα ψηφίζει εις τους αιώνας των αιώνων. Είναι σαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου όπου η μια ομάδα έχει λιγότερους παίχτες έναντι της άλλης και προσπαθεί να το κερδίσει ενώ έχει το μεγάλο μειονέκτημα. Όποτε το κοινό ορίζετε σε τρεις κατηγορίες τα πρόβατα τους βολεμένους και εκείνους που ψάχνουν έναν σωστό αντιπρόσωπο στο πολίτευμα της δημοκρατίας. Η μάχη είναι άνιση. Δύσκολα θα αλλάξει. Όσον αφορά το κόμμα της αντιπολίτευσης η λογική που ρίχνει στο τραπέζι έχει μια βάση, ανεξάρτητα εάν θα εφαρμοστεί η όχι σε περίπτωση που κυβερνήσει. Όσον αφορά την κυβέρνηση προσπαθούν συνεχεία να σε τρομοκρατούν, να σου πέρανε στο μυαλό ιδέες πως εάν φύγουν αυτοί χάθηκες. Καλά τα είχαμε στήσει εμείς άσε που μας πίστευαν μια χαρά αυτά που τους λέγαμε, αυτήν την εικόνα βγάζουν απέναντι στην αντιπολίτευση.

Στο παιχνίδι μπήκε και η “προληπτική γραμμή πίστωσης” τέχνασμα για να βγει με κόκκινη κάρτα η αντιπολίτευση. Μέσα από την προληπτική γραμμή πίστωσης θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις απαιτήσεις του μηχανισμού στήριξης. Το σχέδιο απεμπλοκής της χώρας γίνεται όλο και πιο αδύναμο και σε λίγο καιρό αν υπάρχει η χωρά που λέγεται Ελλάδα θα είναι δεσμευμένη σε όλα. Ανάπτυξη παντού, θέσεις εργασίες κάθε μέρα αυξάνονται σύμφωνα με τα λεγόμενα τους αλλά εμείς ζούμε την πραγματικότητα. Η κρίση αυτήν φέρνει ανάπτυξη αλλά στις τεράστιες πολυεθνικές και τα αφεντικά όχι στον εργαζόμενο, η πραγματική οικονομία σε καμιά περίπτωση δεν ευνοείται.

Πάλι καλά έχουμε αυτήν την κυβέρνηση αλλιώς θα είχαμε χαθεί είναι αυτοί που μας έσωσαν από το στόμα του λύκου, αλλά δεν μας είπαν ποιος είναι ο λύκος

Πηγή πληροφοριών :  Hot Doc περιοδικό Μάκης Ανδρονόπουλος » κανόνες απεμπλοκής και ο λικβινταρισμός»


Αρέσει σε %d bloggers: