Δεκ 12 2014

Γιουνκέρ: Θα ψηφίσετε αυτόν που θα σας υποδείξουμε

Δεν πατάνε καλά οι εταίροι

Δεν πατάνε καλά οι Ερωαπαίοι

Γιουνκέρ: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει το «λάθος αποτέλεσμα» στις εκλογές

Προειδοποίηση στην Ελλάδα να μην βρεθούν «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλουντ Γιουνκέρ, σε δηλώσεις στον ιστότοπο Euobserver.

Στην πρώτη του παρέμβαση, αλλά και την πιο σημαντική της Κομισιόν μέχρι στιγμής, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, ο κ. Γιουνκέρ τονίζει ότι θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα» στην ελληνική εξουσία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στραμμένα στους πολλούς αδύναμους ανθρώπους και που μπορούν να κατανοήσουν τη σημασία των ευρωπαϊκών διαδικασιών. Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα πρότυπα και δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες που έχει το ένα ή το άλλο κόμμα, ωστόσο θα το προτιμούσα εάν εμφανίζονταν οικεία πρόσωπα», δήλωσε ακόμη ο κ. Γιουνκέρ, κάνοντας έμμεση, πλην σαφή, αναφορά στον υποψήφιο πρόεδρο κ. Σταύρο Δήμα, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει επίτροπος της Ε.Ε.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «ακραίες δυνάμεις», απάντησε:

«Νομίζω ότι οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σήμαινε ένα λάθος εκλογικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται  ακόμη ότι την Τετάρτη, σε μια σπάνια δήλωση στήριξης του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας προέβη η Κομισιόν, με την εκπρόσωπό της, Ανίκα Μπράιτχαρντ να επισημαίνει πως «η επιλογή του κ. Σταύρου Δήμα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την Ευρώπη καθώς είναι πρώην επίτροπος και πεπεισμένος ευρωπαϊστής».


Αρέσει σε %d bloggers: