Δεκ 23 2014

Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Κουβέλης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης στην εισήγηση του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Τις επαφές με τη ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πόρτα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο Φώτης Κουβέλης με την εισήγησή του στην πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουβέλης στην εισήγηση του ανάφερε ότι έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο, και έχει συζητήσει την εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν ειπώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο αρκετά στελέχη και ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν έντονες διαφωνίες και αντιρρήσεις με βασικό επιχείρημα τον κίνδυνο να «απορροφηθεί», η ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, τις επαφές της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μιλώντας στον Βημα fm είπε οτι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει συζητηθεί σε κανένα όργανο και δεν έχει υποστηριχθεί από κανέναν να ενταχθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουμε συνιστώσα του» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη στάση των βουλευτών κατά την δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή αυτή δεν θα αλλάξει και θα ψηφίσουν παρών καθώς εκτιμήθηκε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

ANT1


Αρέσει σε %d bloggers: