Απρ 16 2015

Κάθε βράδυ στις οκτώ χρεοκοπούμε

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Άλλοι κάνανε Πάσχα στο χωριό, άλλοι στην πόλη, άλλοι στο εξωτερικό, τα αγαπημένα μας κανάλια κάνανε Πάσχα με τη γερμανική FAS, την περιώνυμη «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung». Εκατό φορές παίξανε πασχαλιάτικα το ρεπορτάζ της FAS για τον «Έλληνα ταξιτζή», τον εκπρόσωπο, δηλαδή, της Ελλάδας στον EuroWorking Group, που, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, πήγε και ζήτησε λεφτά σαν ταξιτζής, χωρίς να υποβάλει λίστα με μέτρα. Σιγά μην τους έβαλε ν’ ακούσουν και «Ντέρτι». Διέψευσε επισήμως το περιστατικό το ΥΠΟΙΚ, ξαναδιέψευσε το ΥΠΟΙΚ, τα κανάλια το βιολί τους, ταξιτζής μέχρι τελικής πτώσεως και αναστάσεως.

Δεν είναι μόνο η «FAS» και η «FAZ» στις οποίες ομνύουν κάθε βράδυ τα κανάλια. Είναι και οι «Financial Times», η «Bild», ο Bloomberg, το Reuters, όποιος προφητεύει τα μεγαλύτερα δεινά για την Ελλάδα μπαίνει πρώτο τραπέζι στην πίστα των καναλιών. Έχουμε γίνει οι συφοριασμένοι σαν τον Σίσυφο, κάθε βράδυ 7 με 10 χρεοκοπούμε, μετά ανασαίνουμε για μερικές ώρες και το πρωί, με το που αρχίζει η πρωινή ενημέρωση, πέφτουμε και πάλι στα τάρταρα. Προεξοφλούν τη χρεοκοπία και το χαίρονται κιόλας.

Δεν είναι μόνο η χρεοκοπία, είναι και οι τρομοκράτες που τους αφήνει ελεύθερους η κυβέρνηση για να μας μακελέψουν. Θα μας μακελέψει ο Σάββας Ξηρός που έχει μεν 98% αναπηρία, έχει όμως και ένα υγιές 2%, που μπορεί να προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων. Εμφανίζουν οι στρεψόδικοι την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ως αθώωση, ακόμη και ως επιβράβευση και όχι ως έκτιση της ποινής των ισοβίων -που πολύ σωστά του επεβλήθη για τα εγκλήματά του- στο σπίτι, λόγω ανήκεστης βλάβης.

Εκτός από τη χρεοκοπία και την τρομοκρατία, το μενού των καναλιών έχει και τα κύματα των προσφύγων, που έρχονται κατά χιλιάδες, επειδή η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι ο πόλεμος, οι διωγμοί, οι τζιχαντιστές, οι αποκεφαλισμοί που διώχνουν τους ανθρώπους από τις πατρίδες τους, είναι η χαλαρότης του ΣΥΡΙΖΑ. Μην νομίζετε ότι οι Παλαιστίνιοι φεύγουν από τον καταυλισμό του Γιαρμούκ στη Δαμασκό επειδή τους κυνηγούν οι τζιχαντιστές με τις χατζάρες, φεύγουν επειδή έμαθαν ότι στην Ελλάδα έγινε υπουργός Μετανάστευσης η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Απόλυτη ελευθερία του λόγου. Να λένε τα κανάλια ό,τι θέλουν, αρκεί να τηρούν τη νομιμότητα, για την οποία κόπτονται με μαχαίρια και ξυράφια. Αρκεί να πληρώσουν αμέσως τα 24 εκατομμύρια που χρωστάνε για τα τέλη των συχνοτήτων, αρκεί να καταβάλουν τα 350 εκατομμύρια, όταν γίνει ο ο διαγωνισμός, για τις συχνότητες, αρκεί να ελεγχθούν γραμμή – γραμμή, λέξη – λέξη τα δάνεια -πάνω από 150 εκατομμύρια- που πήραν τα χρόνια των Μνημονίων. Να ελεγχθούν τα δάνεια των ΜΜΕ κι αν είναι εντάξει, όλα καλά κι όλα ωραία. Αν υπάρχουν όμως παρατυπίες, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος με τη δέουσα αυστηρότητα και γι΄ αυτούς που πήραν τα δάνεια και για αυτούς που τα έδωσαν. Κυρίως γι’ αυτούς που τα έδωσαν.

Πηγή: Αυγή


3 Σχόλια

  • Astrexas on 16 Απριλίου 2015 at 23:54

  θα την παθουμε σαν τον βοσκο με τον λυκο….και η αυγη θα συνεχισει να μλκζται

  • Ισόνομος πολίτης on 17 Απριλίου 2015 at 08:34

  Χίλια δίκια μπορεί να έχει της «Αυγής» το σχόλιο!
  Όχι μόνο χίλια….. αλλά χίλια δέκα!
  Όμως ένα είναι το αμάρτημα και θα παραμείνει εσαεί, για να το κουβαλάνε σαν «προπατορικό στίγμα» οι συριζοΑΝΕΛήτες και οι «νεοαριστεροί» Τσιπραίοι:
  Η εκβιαστική και αναγκαστική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την 25η Ιανουαρίου 2015, με αφορμή την μη εκλογή του ΠτΔ.
  Ναι, αυτές οι αμαρτωλές εκλογές που στηρίχτηκαν στο ψέμα, την εξαπάτηση, και τις φρούδες υποσχέσεις για να φέρουν στην εξουσία την «συγκυβέρνηση» και την Ελλάδα να τρέχει με τα «χίλια» στο χάος και την οικονομική καταστροφή..
  Μα θα μου πείτε γιατί επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια?
  Το κάνω και θα εξακολουθήσω, για να σας πείσω ότι στην προκειμένη περίπτωση δυστυχώς προφητεύω σωστά…
  Η όλη κατάσταση ομοιάζει σαν να είσαι περικυκλωμένος σε σιδερένιο κλουβί από πεινασμένες λέαινες και εσύ, αντί να περιμένεις στην ασφάλεια σου με υπομονή για να δεις πότε θα απομακρυνθούν για να ξεφύγεις, ανοίγεις την καγκελόπορτα και κρατώντας μια βέργα στο χέρι βροντοφωνάζεις:
  Θα βγω, θα τις αντιμετωπίσω και θα τις κατατροπώσω!
  Ε….από εκεί και ύστερα καταλαβαίνετε τι πρόκειται να συμβεί….

  • Ισόνομος Πολίτης on 18 Απριλίου 2015 at 10:29

  Ο πιο απλός γιδοβοσκός, ο πιο μικρός και ασήμαντος αγρότης, από βραδύς ή νωρίς – νωρίς το πρωί λένε και σχεδιάζουν το τι θα κάνουν:
  – Θα πάω το κοπάδι εκεί, γιατί έχει καλή βοσκή και είναι κοντά στη στάνη.
  – Δεν θα βοτανίσω σήμερα γιατί το βραδάκι, μπορεί να βρέξει και θα πάει στράφι ο κόπος μου
  Βλέπετε έχουν ένα πρόγραμμα, ένα μπούσουλα προσβλέπουν σε κάποιο εφικτό στόχο.
  Εδώ με την κυβέρνηση των συριζοΑΝΕΛητών, τι γίνεται?
  Προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί και δεν το έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου αυτό το «πράμα» που αποκαλείται «κυβερνητική τακτική»
  Συγγνώμη λάθος.
  Η λέξη «τακτική» σε συνονθύλευμα «ατάκτων συνιστωσών» και ακροδεξιών συνεταίρων, είναι τουλάχιστον παράταιρη και καταχρηστική.
  Και τι δεν έλεγαν παλιότερα:
  – Το χρέος είναι απαιχθές και καταχρηστικό και δεν θα το αναγνωρίσουμε
  – Θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα στείλουμε τους τροϊκανούς στα σπίτια τους
  – Θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009
  – Και άλλα πολλά και διάφορα
  Να και τα βασικά του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που εξάγγειλε τον Σεπτέμβρη του 2014 παρακαλώ ο «πολύς» Τσίπρας:
  1. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
  2. Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου (εννοείται από αυτό που θα μείνει μετά τη διαγραφή…… Χα….χα…χα..), έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
  3. Περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
  4. Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
  5. Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
  Τι από όλα αυτά εσείς θεωρείτε πως γίνεται, ή μπορεί να γίνει?
  Ερώτημα:
  Μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούνε τον Μάιο?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: