Μαΐ 03 2015

Η ζωή μετά την Γέννα

Resizer.ashxΣτη μήτρα της μητέρας τα δίδυμα συζητούν και το ένα ρωτά  το άλλο:

«Πιστεύεις  στη ζωή μετά  την γεννά;»

Ο άλλος απάντησε, «Φυσικά. Πρέπει να υπάρχει κάτι μετά την γέννα. Ίσως είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε για το τι θα βρούμε αργότερα εκεί . «

«Ανοησίες», είπε ο πρώτος. «Δεν υπάρχει ζωή μετά  την γέννα. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή; »
Ο δεύτερος είπε: «Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως από ό, τι εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με  τα στόματά μας. Ίσως θα έχουμε κι άλλες αισθήσεις που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τώρα. »
Ο πρώτος απάντησε: «Αυτό είναι παράλογο. Το περπάτημα είναι αδύνατο. Και το φαγητό με το στόμα μας; Γελοίο! Ο ομφάλιος λώρος καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες και όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι τόσο μικρός που κάνει την ζωή μετά τον τοκετό  να αποκλείεται εκ της λογικής. «

Ο δεύτερος επέμενε, » Νομίζω όμως ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό από ό, τι είναι εδώ. Ίσως δεν θα έχουμε αναγκη αυτό το λουρί … αυτό τον δεσμό πια. »
Ο πρώτος απάντησε, «Ανοησίες!  Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί κανείς δεν έχει έρθει ποτέ πίσω από εκεί; Η γεννά είναι το τέλος της ζωής, και από εκεί, μετά δεν υπάρχει τίποτα, πάρα μόνο το σκοτάδι, η σιωπή και η λήθη. Δεν πηγαίνουμε  πουθενά. «

«Όπως και να έχει», είπε ο δεύτερος, « σίγουρα θα συναντήσουμε την Μητέρα και αυτή θα μας φροντίσει.»
Ο πρώτος απάντησε «Μητέρα; Μπορείς πραγματικά να πιστεύεις στην Μητέρα; Αυτό είναι γελοίο. Αν η μητέρα υπάρχει τότε πού είναι τώρα; »
Το δεύτερο είπε: «Είναι παντού γύρω μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτήν. Είμαστε τμήμα της και μέσα σε αυτή ζούμε. Χωρίς αυτήν αυτός ο κόσμος δεν θα μπορούσε  να υπάρξει. »
Είπε ο πρώτος: «Λοιπόν εγώ δεν την βλέπω, έτσι λογικά δεν υπάρχει.»
Και ο δεύτερος απάντησε: «Μερικές φορές, όταν είμαστε σιωπηλοί και  συγκεντρωθούμε,  τότε μπορούμε να  ακούσουμε πραγματικά. Τότε μπορούμε να αντιληφθούμε την παρουσία της, και μπορούμε να ακούσουμε  τη φωνή της αγάπης που έρχεται από ψηλά  προς εδώ κάτω.»


Αρέσει σε %d bloggers: