Μαΐ 03 2015

Στίγκλιτς υπέρ της Ελλάδας: «Η Γερμανία οδηγεί την Ευρώπη για τρίτη φορά στην καταστροφή μέσα σε 101 χρόνια»! (vid)

varoufakis-stigklitsΤο εγκώμιο του Γιάνη Βαρουφάκη έπλεξε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος και νομπελίστας, Τζότζεφ Στίγκλιτς, αποφεύγοντας μάλιστα να σχολιάσει τις αντίστοιχες… ικανότητες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Βασικά, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος», δήλωσε ο Τζότζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο «The Great

Divide», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θέλει να αναφερθεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δείτε τι λέει ο  νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς, για την θηριωδία σε βάρος της Ελλάδας και ποιές φράσεις χρησιμοποιεί (12’00 και μετά).

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη, ο κ. Στίγκλιτς απάντησε πως δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί και έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε, συμπληρώνοντας: «Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον Σόιμπλε. Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα».

Καταλήγοντας, ο Στίγκλιτς, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις διαφορές του Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σχολιάζοντας: «Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει, για το τι είναι καλά οικονομικά, είναι τόσο μεγάλες».

Από το 12′ λεπτό και μετά μιλά για την Ελλάδα


Αρέσει σε %d bloggers: