Μαΐ 03 2015

Λαφαζάνης: Μπορούμε να πετύχουμε – άτακτη υποχώρηση θα σήμαινε κατάρρευση

Ελλάδα «Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπεράσει κάποια κρίσιμα όρια συμβιβασμού, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα καταρρεύσει μόνο η ίδια, αλλά θα μιλάμε και για την “τελική λύση” στον τόπο». Αυτό υπογράμμισε  ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξει θετικά την κοινωνία, είπε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας: «Αν δεν μπορέσουμε να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι  να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη». Όμως «μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε», τόνισε.Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται απλώς κάποιες «κόκκινες γραμμές» που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, αλλά απαιτείται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό «πρόγραμμα-πακέτο». Αυτό, όπως είπε, θα  δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας για την οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό.

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος πιστεύει στην προοπτική της χώρας εκτός Ευρωζώνης και με δικό της νόμισμα, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε μεταξύ άλλων: «Τα μόνα δόγματα που οφείλουν να προσδιορίζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές μας είναι η εθνική αξιοπρέπεια, το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, τα οποία για να υπηρετηθούν χρειάζονται όραμα, ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, τόλμη και ακλόνητη πολιτική βούληση».
.
Ο κ. Λαφαζάνης αποσαφήνισε ότι τα εντατικά «ανοίγματα» που πραγματοποιεί η  κυβέρνηση «προς Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία και πολλές άλλες χώρες, δεν αφορούν στην αποκόμιση πιστώσεων για την αποπληρωμή δόσεων στους δανειστές της χώρας». Αντίθετα, τόνισε,  «συνδέονται με την προσπάθεια να εξευρεθούν πιστώσεις και συνέργειες που θα αξιοποιηθούν σε αναπτυξιακή κατεύθυνση».

stokokkino.gr


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 3 Μαΐου 2015 at 19:10

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: