Μαΐ 05 2015

Βαρουφάκης: «Χωρίς συμφωνία το επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου»

ATHENS, GREECE - JANUARY 28: New Greek Finance Minister Yanis Varoufakis attends a handover ceremony in Athens on January 28, 2015. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)Χωρίς συμφωνία θα καταλήξει και το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου  είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την συνάντηση του στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί. «Σίγουρα θα έχουμε πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις στις 11 Μαΐου, που θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος και θα είναι άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση της τελικής συμφωνίας».

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η ελληνική και

ευρωπαϊκή πλευρά συμφωνούν στις προβλέψεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, δήλωσε, όπως και ο Ελληνας υπουργός, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την επόμενη εβδομάδα αλλά εξέφρασε με σιγουριά ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν η χώρα χρεοκοπήσει.

Η συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον κ. Μοσκοβισί,  η οποία διήρκεσε περίπου μίαμιση ώρα έγινε μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού και ήταν μέρος των συναντήσεων του κ. Βαρουφάκη με ευρωπαίους ομολόγους του σε Παρίσι, Ρώμη και Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο ανδρών εκτός από την πορεία του τρέχοντος ελέγχου έγινε εκτενής συζήτηση και για την μετά τον Ιούνιο εποχή. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπίστωσαν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ σε ότι αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μία συμφωνία για τα θέματα της ανάπτυξης, του χρέους και της κάλυψης των δημοσιονομικών και χρηματοδοτικών κενών.

«Είχαμε μία μεγάλη και εποικοδομητική συζήτηση στρώνοντας τον δρόμο για μία πετυχημένη συζήτηση στο Eurogroup που θα επικυρώσει το έδαφος που έχουμε καλύψει στο Brussels Group και με την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κατά την αποχώρησή του από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Kathmerini.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 6 Μαΐου 2015 at 01:59

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: