Μαΐ 19 2015

Κλείδωσε η συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ

Κλείδωσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα. Υπέρ της επιτάχυνσης συνομιλιών Ελλάδας – δανειστών οι πολιτικοί ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας

Την ανάγκη για επιτάχυνση των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και διεθνών πιστωτών, προκειμένου να «απελευθερωθεί» περαιτέρω ρευστότητα για τη χώρα, υπογράμμισαν η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

[cryout-pullquote align=»left|center|right» textalign=»left|center|right» width=»33%»]…τα βρήκαν[/cryout-pullquote]«Θα έλεγα ότι οι συζητήσεις πρέπει να επιταχυνθούν, παρά το ότι προχωρούν πολύ γρήγορα, και ελπίζουμε ότι η αρμόδια

ομάδα – το Brussels Group – θα μπορέσει να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο, διότι η συμφωνία του Φεβρουαρίου προέβλεπε ότι το πρόγραμμα πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαΐου», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ.

Παραμονή στην Ευρωζώνη

Στην ανάγκη επιτάχυνσης συζητήσεων συμφώνησε και ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Όλοι έχουμε την ίδια θέση, που είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Οι δύο ηγέτες πρόσθεσαν ότι θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας αυτή την εβδομάδα.

TPP


Αρέσει σε %d bloggers: