Μαΐ 21 2015

Οι Γερμανοί Δημοσιογράφοι ονερεύονται Varoufexit

Γαλλία 1789!

Γαλλία 1789

Αφού οι δημοσιογράφοι κατασκεύασαν με οδηγίες Νταισελμπουμ  φήμες  για καταγραφή του Εurogroup από το Γιανη Βαρουφακη εμφανίζεται η HANDELSBLATT  και θεωρεί ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να μείνει στην θεση του

«Ο Τσίπρας τον έχει βάλει στην δεύτερη γραμμή των διαπγραγματεύσεων, καθώς οι συνομιλίες πλέον συντονίζονται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ,  τονίζει η εφημερίδα και επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανό «Varoufexit».

Παραπέμπουν σε παλαιότερη  δήλωση του Βαρουφάκη  στoυς New York Times του τύπου:  «Αργά ή γρήγορα θα φύγω». Κάποιος που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο, μπορεί να κάνει ακόμα και τόσο ειλικρινείς δηλώσεις, συμπληρώνει η γερμανική εφημερίδα. «Αν πράγματι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολο θα μπορεί να κρατηθεί στην θέση του», αναφέρει  η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές.

Η απάντηση

[cryout-pullquote align=»left|center|right» textalign=»left|center|right» width=»33%»] Σχολιο: Γιατί κανείς δεν ρωτά γιατι οι  συναντήσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές; [/cryout-pullquote]«Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια». Με αυτή τη λέξη ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να τον ρωτήσουν για τα περί καταγραφής του Eurogroup.
«Δεν ξέρετε τι είπα. Θα σας παραπέμψω σε αυτά που είπα χθες» είπε ο υπουργός, ο οποίος προσπαθούσε να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στους δημοσιογράφους για να μπει στο υπουργείο. Οταν οι ερωτήσεις για την «καταγραφή» της συνεδρίασης τω υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίστηκαν, πρόσθεσε:

«Μετά από τόσες εβδομάδες απίστευτων ψευδών και διαρροών, έχω αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό στην εμπιστευτικότητα».

Στο τέλος ο κ. Βαρουφάκης αποπειράθηκε να αστειευτεί λέγοντας ότι νιώθει καλωδιωμένος από την πίεση των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η δημοσιογράφος των New York Times Σούζαν Χάνσεν που πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, επικαλούνταν δήλωσή του, γραμμένη περιφραστικά μέσα σε παρένθεση στην οποία ανέφερε: «(Ο Βαρουφάκης λέει ότι μαγνητοσκόπησε τη συνεδρίαση, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το βίντεο για λόγους που άπτονται των κανόνων εμπιστευτικότητας)».

Αργοτερα   το ΥΠΟΙΚ εβγαλε ανακοίνωση με την οποία επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας που έκανε ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ

Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, κάνοντας αναφορά στη σχετική δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη.

«Οι συναντήσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές. Βασιζόμαστε σε κάθε πρόσωπο που είναι παρόν να σέβεται αυτή την εμπιστευτικότητα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κ. Ντάισελμπλουμ, με τη δήλωση αυτή να προσυπογράφεται με νόημα και από το υπουργείο Οικονομικών.


Αρέσει σε %d bloggers: