Μαΐ 24 2015

Βούτσης: Δεν θα δώσουμε το 1,6 δισεκ. ευρώ του Ιουνίου στο ΔΝΤ

«Δεν θα καταβάλουμε τη δόση του 1,6 δισεκ. ευρώ στις 5 Ιουνίου στο ΔΝΤ» ξεκαθάρισε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ζητώντας από τους δανειστές συμφωνία.

«Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν… Αυτό είναι γνωστό, και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί μια ισχυρή συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Δεν πρόκειται να αποδράσουμε, θα είμαστε πολύ συνεπείς. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τον λαό» είπε ο κ. Βούτσης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας. Πάντως, διευκρίνισε πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής».

«Ας μην νομίζουν ότι ήρθαμε να κυβερνήσουμε 40 ημέρες. Να βλέπουν όλοι πώς θα βοηθήσουν με το ρόλο τους το κυβερνητικό έργο» σχολίασε.

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε «να κυριαρχήσει η λογική και να μπορέσουμε να πάμε σ’ ένα πρόγραμμα για τη χώρα. Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα, θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση η συμφωνία δεν πρέπει να έχει «δεύτερα προαπαιτούμενα» αλλά να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και επενδυτικό πακέτο.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών ο Νίκος Βούτσης θεωρεί πιθανό αυτές να παραταθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία – πακέτο, η οποία θα περάσει από τη Βουλή. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας πως «ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα».


Αρέσει σε %d bloggers: