Μαΐ 29 2015

Φίλης: «Ένα κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο»

Η Αθήνα περιμένει και είμαστε έτοιμοι για όλα

«Επιδιώκουμε συμφωνία σήμερα ή αύριο, έχουμε θέσεις. Δεν είναι μόνο θέμα Ελλάδας – δανειστών, το ελληνικό θέμα τίθεται και στους G7». «Ένα κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο» σημείωσε την Παρασκευή o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας στο Mega το άρθρο της εφημερίδας Αυγή, που γράφει ότι «η Αθήνα πλέον περιμένει και προετοιμάζεται δια παν ενδεχόμενον».

«H ελληνική χρεοκοπία αφορά όλη την Ευρώπη, υπάρχει συστημικός κίνδυνος. Η στρατηγική επιλογή είναι συμφωνία αλλά στη διαπραγμάτευση είμαστε έτοιμοι για όλα…» συνέχισε ο κ. Φίλης.

«Επιδιώκουμε συμφωνία σήμερα ή αύριο, έχουμε θέσεις. Δεν είναι μόνο θέμα Ελλάδας – δανειστών, το ελληνικό θέμα τίθεται και στους G7» τόνισε o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο βουλευτής σημείωσε πως «το αν θα πληρώσουμε στις 5 Ιουνίου το ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από το τι έχουμε στο ταμείο».

Ν. Φίλης: Παρασκευή είναι σήμερα, κ. Μπακογιάννη, υπάρχει capital control;

«Η κ. Μπακογιάννη προέβλεπε capital control σήμερα και αύριο και εκλογές την επόμενη εβδομάδα για να βγει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το έλεγε μια κορυφαία πολιτικός την ίδια ώρα που το έλεγε και ο κ. Σόιμπλε. Παρενέβη με τρόπο κινδυνολογικό, υπονομευτικό. Σήμερα είναι Παρασκευή, κ. Μπακογιάννη, υπάρχει capital control; Είναι ντροπή να υπάρχει τέτοιου είδους πολιτική παρέμβαση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιδίωξη της κυβέρνησης και στρατηγικός στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σήμερα ή αύριο. Είναι σημαντικό υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης ότι υπάρχει διεθνής παρέμβαση για το ελληνικό θέμα που θα συζητηθεί και στους G7. Αποδεικνύεται έτσι μια μεγάλη επιτυχία στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης που ανήγαγε το θέμα σε διεθνές και όχι μια διμερή αντιπαράθεση.

Αναφορικά με τη δόση για το ΔΝΤ όπως άλλωστε επανειλημμένα έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο υποστήριξε ότι «πρώτα θα δούμε τι λεφτά έχουμε στο ταμείο μας, κατά προτεραιότητα θα δοθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά ότι περισσέψει» σημειώνοντας όμως ότι «το ΔΝΤ συζητάει να πάρει τα λεφτά στο τέλος του μήνα» αποδεικνύοντας εμφανώς στο ότι η πίεση πιάνει. «Ζορίζονται. Αρχίζει ένας ζόρικος δρόμος για αυτούς».


Αρέσει σε %d bloggers: