Μαΐ 30 2015

Ραχόι: Διαφθορά και ΜΜΕ οδήγησαν στην εκλογική ήττα μας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι απέδωσε  το Σάββατο την εκλογική ήττα του κόμματός του, κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στο σφυροκόπημα των ΜΜΕ αναφορικά με τις υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζουν το Λαϊκό Κόμμα (PP).

«Η διαφθορά και το σφυροκόπημα που δεχόμαστε από τα Μέσα Ενημέρωσης μάς έβλαψε», αναγνώρισε ο Ραχόι, αλλά υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτή από όλα τα στρώματα της κοινωνίας η οικονομική ανάκαμψη.

Σημειώνεται ότι στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα παρέμεινε στην πρώτη θέση, ωστόσο, σε σχέση με το 2011 έχασε 2,5 εκατομμύρια ψήφους, με τα κόμματα διαμαρτυρίας των Podemos και των Ciudadanos να κερδίζουν σημαντικό έδαφος.

Στις περισσότερες επαρχίες το κόμμα του Ραχόι κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση, όμως, η έλλειψη αυτοδυναμίας που απολάμβανε τα προηγούμενα χρόνια (σε ορισμένες περιπτώσεις, τις προηγούμενες δεκαετίες) δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει να κυβερνά.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο δήμοι της Μαδρίτης και της Βαλένθια (όπου η δήμαρχος δεν είχε αλλάξει από το 1991). Στη Μαδρίτη, το ΡΡ έχασε το 18% της δύναμής του (σε σχέση με τις εκλογές του 2011) και στη Βαλένθια σχεδόν το 22%.

tvxs.gr


1 Σχόλιο

    • MAKIS on 31 Μαΐου 2015 at 11:41

    TA METΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: