Μαΐ 31 2015

Αν φύγει ο Βαρουφάκης δεν θα είναι για την Παναρίτη αλλά για να πάμε σε Grexit

Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες",

Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες»

Ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφακης είναι ένα πρόσωπο που λατρεύει ο φακός και οι δημοσιογράφοι, καθηγητής με διεθνή προβολή την οποία επιδιώκει, και κάποια επιρροή. Το βασικό προσόν του είναι ότι έχει καταθέσει εξ αρχής εναλλακτική πρόταση για την κρίση στην ευρωζώνη και είναι θιασώτης της λύσης εντός ευρώ για την οποία εργάζεται.

Αυτό χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός και αυτή την λυση προτιμά και ο ίδιος.

Αυτό όμως δεν κάνει το Βαρουφάκη «πολιτικό» με εκτόπισμα και βαρύτητα τον οποίο κάποιοι πολιτικοί του αντίπαλοι εκ των έσω θα προσπαθούσαν να υπονομεύσουν και τελικά να «φάνε». Παρόλα αυτά με αφορμή την κ. Παναρίτη εμφανίζεται ξανά απομονωμένος εντος ΣΥΡΙΖΑ και κυκλοφορούν εκ νεου φήμες για παραίτηση του

Στην πραγματικότητα όμως με αφορμή την Παναρίτη συμβαίνουν τα κάτωθι:

  • Βγαίνει στην φορά και εκτονώνεται πιο έντονα από κάθε άλλη φορά μια υποβόσκουσα απέχθεια πολλών εκ του ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε τι τέως ΠΑΣΟΚΙΚΟ, ΔΗΜΑΡιωτικο (βλ.Πανούσης) ή «ξενο» (βλ. Ταγματάρχης) που εμφανίστηκε για να προσποριστεί θέσεις και οφίτσια τα οποία δικαιωματικά ανήκουν στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.
  • H επιλογη Παναριτη έρχεται σε πλήρη κόντρα με την λαϊκή ετυμηγορία που έστειλε πάρα πολλούς  μνημονιακούς σπίτι τους και τους βλέπει να επιστρέφουν via ΣΥΡΙΖΑ
  • Το σημαντικότερο είναι ότι κρύβεται και υπονομεύεται  η πολιτική διάσταση της επιλογής Βαρουφακη για ΥΠΟΙΚ.

Μετά τον Βαρουφακη υπάρχει η άλλη λυση που έχει κατατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι η ρήξη και το Grexit. Αυτή την λυση έχουν προτεινει αρκετοί και στους ΑΝΕΛ και υπάρχουν πρόσωπα για να υπηρετήσουν ένα νέο εθνικό νόμισμα από την θεση του ΥΠΟΙΚ.

Αν φύγει ο Βαρουφάκης λοιπόν δεν θα είναι για την Παναρίτη αλλά μόνο αν είναι να πάμε σε εκείνη την λυση.


Αρέσει σε %d bloggers: