Ιούν 02 2015

500 εκατ. αύξησε τον ELA ο Ντράγκι

Μόνοι τους αγχώθηκαν οταν τους είπαμε ότι δεν θα πάρουν μια, μαζεύτηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν ότι η Ελλάδα είναι too Big to fail! Δεν τίθεται λοιπόν θέμα για το αν θα διασωθεί η Ελλάδα όμως ο όρος τελεσίγραφο μπαίνει εκεί για να φανεί ότι η Ελλάδα ταπεινώνεται.

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας - Μόνο 500 εκατ. από Ντράγκι μέσω ELAΤην αύξηση του ορίου χρήσης του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) από τις ελληνικές τράπεζες κατά 500 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Η αύξηση αυτή ανεβάζει το συνολικό όριο στα 80,7 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το «μαξιλάρι ρευστότητας» για τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώνεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για αύξηση του «κουρέματος» που επιβάλλεται στη ρευστότητα που λαμβάνουν οι τράπεζες σε σχέση με τα ενέχυρα που καταθέτουν.

Ωστόσο, δεν υπήρξε και πάλι σχετική απόφαση, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η ΕΚΤ τηρεί στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους δανειστές.


Αρέσει σε %d bloggers: