Ιούν 08 2015

Παπανδρέου: Ο Ιγνάτιου προστατεύει τον Καραμανλή

Στην απάντηση του   για τα γραφόμενα στο βιβλιο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνάτιου, ο κ Γ. Παπανδρεου δεν διαψεύδει ρητά την  Μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου αλλά επιμένει ότι  ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν  τις κυβερνήσεις Καραμανλή.rp_karamanlispapandreou.jpg

“Η άποψή μου για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή.

Πρώτα η χώρα και ο Ελληνικός λαός.

Αυτή μου η στάση επιβεβαιώνεται από την προσωπική μου διαδρομή σε κάθε δύσκολη στιγμή που πέρασε η Ελλάδα.

Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.

Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.

Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού.

Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές.

Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν.

Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο.

Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια.

Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση.

Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν.

Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους”.


13 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 9 Ιουνίου 2015 at 10:31

  Σαν να έχει δίκιο μου φαίνεται…
  Είναι όλοι τους μιλημένοι και τα «πλακάκια» πάνε σύννεφο…
  Ο κύριος και κατ εξοχήν υπεύθυνος για το οικονομικό κατάντημα της Χώρας μ’εχρι το τέλος του 2009, Κ.Κ , ο «καταλληλότερος» μένει εκτός κάδρου, εκτός της εξεταστικής για τα «μνημόνια» αλλά και για το πως φτάσαμε μέχρι εκεί..

  • nick on 9 Ιουνίου 2015 at 16:42

  βοά το σύμπαν για το χαζοχαρούμενο κι εσύ ακόμα το χαβά σου
  δεν του ανατέθηκε κανένα βάρος, μόνος του εκβίασε με ψέματα – όπως ο Τσίπρας – εκλογές, για να πάρει την κυβέρνηση και να «σώσει» την Ελλάδα, όπως ο Τσίπρας
  ανίκανοι και οι δυο με τους ίδιους συμβούλους δεν χρειάστηκαν παρά λίγους μήνες για να διαλύσουν ότι θετικό βρήκαν και να οδηγήσουν την χώρα με την πλάτη στον τοίχο ζήτουλα της ΕΕ και των δανειστών
  η λάσπη και η συκοφαντία είναι δικά τους παιδιά, απ αυτούς γεννήθηκε ο αυριανισμός, το ξέρουν το εργαλείο να το χειρίζονται καλά

  • Ισόνομος Πολίτης on 9 Ιουνίου 2015 at 18:19

  Να δω πότε θα καταλάβεις ορισμένα πράγματα για να σιωπάς τουλάχιστον εύσχημα και να μην εκτίθεσαι πολιτικά..
  Δεν είναι υπεύθυνος ο ΓΑΠ 100% για την σημερινή οικονομική κατάντια της χώρας.
  Ούτε ο Τσίπρας
  Ο ΓΑΠ ήτανε διάδοχος μίας κάκιστης οικονομικής κατάστασης που δημιούργησε ο Κ.Κ ο «μπουχέ» και «καταλληλότερος.. Ο χειρότερος ever πρωθυπουργός της χώρας.
  Δύο μόνο «νουμεράκια» και τον στέλνουν αδιάβαστο και κατάπτυστο στις μέλλουσες γενιές για την οικονομική πολιτεία επί πρωθυπουργίας του.
  • Παρέλαβε το 2004 ένα έλλειμμα επί του ΑΕΠ 3,4% (στοιχεία της intrastat) και παρέδωσε στο τέλος του 2009 (παρά δύο μήνες) με τα ίδια standards και τις ίδιες παραδοχές, έλλειμμα επί του ΑΕΠ 15,7% (δηλαδή 4,62 φορές μεγαλύτερο)
  • Παρέλαβε ένα χρέος σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου 113 δις € τον Φεβρουάριο του 2004 και στο τέλος του 2009 το ΙΔΙΟ χρέος ανερχότανε στα 298 δις €…
  Τι άλλο θέλεις για να καταλάβεις και να πειστείς (αυτό βέβαια κομμάτι δύσκολο)? Κατηγορώ τον ΓΑΠ για το γεγονός του κακού χειρισμού αυτού του «κόπρου του Αυγεία» που παρέλαβε και δεν τον αντιμετώπισε σωστά.
  Δηλαδή:
  Να στείλει πρώτα στο «κάγκελο»(υποθετικό) τον «μπουχέ και πριν την υπογραφή του πρώτου «μνημονίου,» να προκηρύξει γενικές εκλογές με ένα μεγάλο συγγνώμη προς τον Ελληνικό Λαό για το:
  «Λεφτά υπάρχουν..»
  Δεν πρόκειται να επανέλθω γιατί σαν δεξιός του κερατά που είσαι, κατάντησες και….κακόπιστος…συν τοις άλλοις
  Η γλώσσα των αριθμών (στο έχω γράψει και άλλη φορά) μπορεί να είναι σκληρή, αλλά είναι απόλυτα δίκαιη…

   • nick on 10 Ιουνίου 2015 at 11:31

   ο Τσίπρας είναι της σχολης, καν το όπως ο ΓΑΠ, τι δεν καταλαβαίνεις, όπως για τον Τσίπρα δεν χρειάστηκαν παρα λίγοι μήνες για να φέρει την οικονομία στον γκρεμό το ίδιο συνέβη και με τον ΓΑΠ
   αυτά που λες είναι σωστά ξεχνας όμως το σημαντικότερο κι αυτό κάνει την «αλήθεια» σου ένα μεγάλο ψέμα
   το χρέος όντως έφτασε εκει αλλά λόγω ταμειακών υποχρεώσεων που άφησε το πασοκ (γι αυτά που είναι στη στενη ο Ακης κι οχι μονο), πάνω απο 80% του νέου χρέους
   το έλλειμμα μαγειρεύτηκε αλλά πασοκ, το ξέρουν και οι πέτρες, άλλωστε βοήθησε στη διόγκωση όσο μπορούσε το πασοκ του ΓΑΠ τους πρώτους μήνες αφου προσμετρούσαν στο προηγούμενο οικονομικό έτος
   με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο πήραν την εξουσία, δεν σεβάστηκαν οτι η κυβέρνηση είχε εντολή τετραετίας, πράγμα που τώρα επικαλούνται συχνά πυκνά
   είπαν μεγάλα ψέματα και κορόιδεψαν τον κόσμο
   δεν χρειάστηκε παρά λίγος καιρός για φανούν τα ψέματα, η ανυπαρξια σχεδίου και να καταστρέψουν την οικονομία
   έχουν δρόμους παράλληλους, βλέπεις έχουν τους ίδιους συμβούλους
   γι αυτό και θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, θα τους σιχαθεί ο κόσμος και θα τους απορρίψει σαν την τρίχα απ το ζυμάρι
   το κυριότερο είναι: κι αν αληθεύει το δημοσίευμα;

  • elpida on 10 Ιουνίου 2015 at 13:40

  Κανείς δεν πρόσεξε ότι επί του συγκεκριμένου ( σχετική δημοσίευση Ιγνατίου) ο κ. Παπανδρέου δεν λέει απολύτως τίποτα….?

  • Ισόνομος πολίτης on 10 Ιουνίου 2015 at 13:40

  Η ταμειακές υποχρεώσεις σημαίνουν «Χρέος».
  Γιατί το γράφεις αυτό?
  Ο Σημίτης ήτανε ένας ταπεινός, αθόρυβος και αποτελεσματικός νοικοκύρης Πρωθυπουργός!
  Ένας από τους μακράν ωφελιμότερους…..στην πολιτική κονίστρα…του Τόπου!
  Είχε όμως ένα μεγάλο ελάττωμα:
  Εμπιστευότανε πολύ τους συνεργάτες του και εξ ων προέκυψαν….. Άκηδες και άλλα ζιζάνια και……. καταστροφικές αγριάδες……
  Εμείς τους ονοματίζουμε, τους δείχνουμε και τους στιγματίζουμε….και τους παραδίνουμε εκεί που τους αξίζει:
  Στην Δικαιοσύνη!
  Εσείς?
  (Για θυμήσου μερικούς….. για να μη σου τους αναφέρω εγώ…..)

   • elpida on 10 Ιουνίου 2015 at 14:08

   Αγαπητέ Ισονόμε δεν απαντάς στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα που θέτω: η καταγγελία του Ιγνατίου λέει πολύ συγκεκριμένα πράγματα επί των οποίων δεν δόθηκε καμία απάντηση, εαν δεν έχεις διαβάσει τα σχετικά σε προτρέπω να μπεις στο κόπο. Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι απλά «φιλολογία» και -θεμιτή πάντα -γενική πολιτική εκτίμηση η οποία όμως δεν έχει σχέση καμία με το πολύ συγκεκριμένο ζήτημα που τίθεται. Όσο για το «εμείς» και «εσείς» κράτα μικρό καλάθι γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων, άλλωστε η αλήθεια είναι ενιαία και είναι προς όφελος του συνόλου πάντα…!

  • Ισόνομος πολίτης on 11 Ιουνίου 2015 at 09:02

  Δεν καταλαβαίνω ELPIDA τι θα θέλατε να γράψω (ή να εξιστορήσω ) περισσότερα απ αυτά που έγραψα στο πρώτο (Ιουνίου 9, 2015 στο 10:31 πμ) και το δεύτερο (Ιουνίου 9, 2015 στο 6:19 μμ) σχόλια μου.
  Επιπρόσθετα θα αναφέρω τις διαβεβαιώσεις των Προβόπουλου – Παπαθανασίου πρίν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ότι το έλλειμμα επί του ΑΕΠ δεν θα ξεπερνούσε στο τέλος του 2009 το 6,5% (έφτασε αισίως το 15,7%) αλλά και τα περίφημα “Greek statisticks”…..
  Τα «Greek statisticks» που μας τα τρίβανε στη μούρη οι «τρανοί» των Βρυξελλών (από τον Οκτώβρη του 2009 και μετά………..βέβαια) κάθε τρεις και λίγο….
  Αναφέρω ελάχιστα από την «ευδόκιμη κυβερνητική πολιτεία» του «καταλληλότερου» Κ.Κ
  Κάποια που ουδόλως αναφέρει….. ο (κατά τάλλα) «αντικειμενικός» καραμανλικός κολαούζος Μιχάλης Ιγνατίου…..
  Βεβαίως τεράστιες ευθύνες φέρει και ο ΓΑΠ και εξήγησα τους λόγους γιατί πιο πάνω….

  • RYaN on 11 Ιουνίου 2015 at 11:35

  Αλγκίρντας Σεμέτα: Ο Παπακωνσταντίνου φούσκωσε το έλλειμμα το 2009… by ryan0007 · Νοεμβρίου 29, 2011

  Ευθύνη έχει βέβαια πάντα και η eurostat (τεράστια!!!) Τα χρέη των νοσοκομείων αποφασίστηκε τότε να μπουν στο έλλειμμα, αλλά όχι άμεσα. Σταδιακά μέχρι το 2011. Οπότε μπορούσαν να μοιραστούν σε 3 έτη, τουλάχιστον! Ακριβώς όπως συνέβη παλαιότερα με τις αμυντικές δαπάνες και το δημόσιο χρέος.

   • RYaN on 11 Ιουνίου 2015 at 11:43

   Και σα να μην έφτανε το ύψος του ελλείμματος που πέτυχαν έτσι, αργά μέσα στο 2010, αποφάσισαν να προσθέσουν και τα swaps του Σημίτη με τη Goldman Sachs. Δηλαδή, τα χειρίστηκαν κατά τρόπο που εκτός από την πρόσθεσή τους στο χρέος (απόφαση eurostat) να επιβαρύνουν και το έλλειμμα, κυρίως του 2009, αλλά και του 2010.

  • elpida on 11 Ιουνίου 2015 at 18:35

  Ο Ιγνατίου λέει ότι οι Ευρωπαίοι έκαναν πριν το ΔΝΤ πιο ευνοϊκή πρόταση από μνημόνιο στην οποία δεν απαντησε ποτέ ο ΓΑΠ (αυτό δεν έχει μέχρι τώρα διαψευστεί από κανέναν από όσα γνωρίζω) επίσης ότι απάντησε στο γενικό δημοσίευμα του ΓΑΠ: 1. Ότι περιλαμβάνει κεφάλαιο με κριτική για τον Κ.Κ. και 2. ότι είχε ζητήσει από τον ΓΑΠ και τους περί αυτόν τις απόψεις τους πριν ολοκληρώσει το βιβλίο και αυτοί ουδέποτε ανταποκρίθηκαν……! Ο νοών νοείτω…!

   • Ισόνομος Πολίτης on 11 Ιουνίου 2015 at 19:49

   Μπορεί να είναι και έτσι!
   Δεν το διάβασα το βιβλίο του Ιγνατίου…
   Απλά αναφέρομαι σε αυτό με βάση τα διάφορα σχόλια ….( απ ΄εδώ και απ.. εκεί…)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: