Ιούν 08 2015

WSJ: Οι δανειστές πρότειναν παράταση μέχρι τον Μάρτιο 2016

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙWSJ: Οι δανειστές πρότειναν παράταση μέχρι τον Μάρτιο 2016

Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2016, φέρεται ότι πρότειναν οι δανειστές, την περασμένη εβδομάδα, στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, όπως περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις φόρων, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές

προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που συνεπάγεται η συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα συμβεί μετά μπορεί να υπονομεύσουν το σχέδιο αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο νέας παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε το μεσημέρι ότι όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά και υπό διερεύνηση. Ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση από μόνη της «δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», γιατί ακόμη και αν υπάρξει κάποια χρονική επιμήκυνση, «δεν επιλύει βασικά προβλήματα, όπως το χρηματοδοτικό κενό».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια «μεσοπρόθεσμη διευθέτηση του ζητήματος χρηματοδότησης» και οποιαδήποτε λύση λαμβάνει υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι καλοδεχούμενη από την ελληνική πλευρά.

etnos.gr


2 Σχόλια

    • RYaN on 8 Ιουνίου 2015 at 23:52

    Συμφωνία με βάση νέα τροποποιημένη πρόταση Juncker και παράταση του μνημονίου 9 έως 12 μήνες με 28 δισ παλαιά κεφάλαια !!! (δηλ. μακριά από κοινοβούλια γιατί κάνει τζιζ…)
    ή πώς μπορείς χωρίς λεφτά να εμφανιστείς ως δανειστής 28 δισ. !!! 🙂

    • MAKIS on 9 Ιουνίου 2015 at 22:26

    ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: