Ιούν 18 2015

Δημοσκόπηση: 20 μονάδες μπροστα ΣΥΡΙΖΑ – Λαϊκή κατακραυγή για η ΝΔ με τα μνημονιακά βαρίδια στο 13.5%

prorata-kokkino_

Ισχυρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ProRata για το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κομμα της αξ Αντιπολιτευσης  πλήττεται καίρια από τους Μνημονιακους που παραμένουν στην θεση τους παρά την κατακραυγή και οδηγούν την μεγαλη πλειοψηφια των ψηφοφόρων του σε στάση αναμονής.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,5%,

η Ν.Δ. 13,5%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ 4%, οι ΑΝΕΛ 3%, το ΠΑΣΟΚ 3% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

Την ίδια ώρα, έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί το τελευταίο «πακέτο» προτάσεων των δανειστών. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων ζητούν να μη γίνει καμία υποχώρηση στα θέματα του ΦΠΑ, των ομαδικών απολύσεων και του γενικού επιπέδου των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, για το κείμενο προτάσεων των δανειστών το 59% θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να το διαπραγματευτεί. Το 25% κινείται προς την απόρριψη του κειμένου, ενώ μόλις το 7% καλεί σε αποδοχή του.

Οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη στάση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%).

Αξιώνουν, επίσης, σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%).

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Πάντως, το 58% κρίνει ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και το 63% σε αυτό της πρόωρης συνταξιοδότησης.

δείτε όλη την έρευνα


Αρέσει σε %d bloggers: