Ιούν 19 2015

Μενουμε ευρωπη

CH0Q7sLUsAA0hKj

19 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • nick on 19 Ιουνίου 2015 at 06:04

  ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ όσο κι αν λυσάξετε

   • RYaN on 19 Ιουνίου 2015 at 13:17

   Οι σημερινοί.
   Ένας μεγάλος από τους τότε: Χέλμουτ Σμιτ: Χρειάζεται μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους

  • RYaN on 19 Ιουνίου 2015 at 21:34

  Fed (John Williams): Υπαρκτός ο κίνδυνος αλυσιδωτών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομίας εξαιτίας ενός Grexit

  Fed (η επικεφαλής Janet Yellen): «Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία βλέπω το ενδεχόμενο για διαταραχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό outlook»,
  ή σε απλά ελληνικά: Η Γερμανία τρώει υποβάθμιση τουλάχιστον ως προς το outlook (άμεσα), αν όχι και ως προς το ΑΑΑ…
  link στα ελληνικά

   • RYaN on 20 Ιουνίου 2015 at 00:50

   Charles Dallara: Λουτρό αίματος στην παγκόσμια οικονομία με ένα Grexit

  • Astrexas on 19 Ιουνίου 2015 at 22:25

  Ο φασισμος πλεον ειναι εδω.Απο τους βοιδοσβερκους φυλαγομασταν απο το τσιπρομαζωμα την παθαμε.

  Ο αυτοεγκλωβισμος του ξεβρακωτου κωλου βρηκε ως «λυση» να μετατρεψει σε ρινγκ την Ελλαδα μεταξυ Δυσης και πουτιν(βουβαλια) και τον Ελληνικο λαο(ποντικι) μεσα στο ρινγκ χωρις αλλη επιλογη.
  Το παιχνιδι πλεον ξεφευγει απο την φυσιολογικοτητα και η προπαγανδα εκατεροθεν δεν επιτρεπει καθαρη ματια .

  • RYaN on 19 Ιουνίου 2015 at 23:43

  Η εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (όπως δε θα σας δείξουν ποτέ οι δημοσκοπήσεις ευρείας κατανάλωσης!) :

  https://pbs.twimg.com/media/CH23Mf0WgAIbcs0.png

  Πηγή: ECB report

  • RYaN on 20 Ιουνίου 2015 at 00:35

  Μία λογική αποκάλυψη για όσους δεν την είχαν αντιληφθεί μέχρι σήμερα:

  Τα μνημόνια είναι ακραία αντισυνταγματικά μέτρα (τα περισσότερα καταπίπτουν στο ΣτΕ, ή αν εγκριθούν, εγκρίνονται ως μέτρα έκτακτης ανάγκης, που θα εφαρμοστούν άπαξ και με περιορισμένη χρονική διάρκεια).
  Από το 2011 έχει προταθεί το δημοψήφισμα ως μέθοδος για την άρση του νομικού αδιεξόδου, που λέει ότι μόνο με ευθεία απόφαση του ελληνικού λαού μπορεί να ανατραπεί η ισχύς των άρθρων του Συντάγματος. Κανείς δεν τόλμησε, φυσικά, να δώσει αυτή τη διάσταση των πραγμάτων τότε. Αντιθέτως, έγινε εκμετάλλευση, εσωτερικώς, για μικροπολιτικά οφέλη και εξωτερικώς για τη δρομολόγηση της διάλυσης των υφιστάμενων ευρωπαϊκών δομών και της δημιουργίας νέων (πολλών ταχυτήτων).
  Βέβαια, το επιχείρημα αυτό για την άρση του νομικούη αδιεξόδου βρήκε μία θεμελιώδη αντίρρηση και μία υποκριτικά τεχνική και δικολαβίστικη:
  Η θεμελιώδης αντίρρηση λέει ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την ανατροπή των άρθρων του από δημοψηφίσματα (ακόμα περισσότερο για δημοσιονομικά θέματα), ενώ τα θεμελιώδη άρθρα του δε μπορούν να ανατραπούν ούτε από την αναθεωρητική Βουλή!
  Η τεχνική υποκριτική αντίρρηση έλεγε ότι πάμε αντισυνταγματικά και μέχρι να εκδικαστεί, και αν υπάρξει προσφυγή, και αν τελικά η απόφαση είναι απορριπτική, που μπορεί να είναι μερικά και όχι ολικά, και μέχρι να αναγκαστούμε να την εφαρμόσουμε, μπορεί (!!!) να έχει ξεπεραστεί η ανάγκη αυτών των μέτρων και να τα πάρουμε πίσω, ή να πάρουμε αυτά πίσω και να φέρουμε κάποια άλλα καινούργια και φτού πάλι από την αρχή…
  Όλοι γνωρίζουν ότι τελικά επικράτησε η τεχνική υποκριτική άποψη και έτσι η Ελλάδα, εδώ και 5 χρόνια, έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου και νομικού πολιτισμού …

  Φυσικά, τα νέα μέτρα που προτείνονται από τους «θεσμούς» είναι ακόμη χειρότερα, από πλευράς δικαίου, αφού είναι πολλές οι αντίστοιχες περιπτώσεις μέτρων που έχουν ήδη εκδικαστεί από το ΣτΕ και έχουν κριθεί μέχρι και ακραία αντισυνταγματικές.

   • nick on 20 Ιουνίου 2015 at 06:59

   γεια σου ρε Ραϊαν με τις «αποκαλύψεις»
   «δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων»
   δεν πα να ονειρεύεσαι συ δημοψηφίσματα και αλλαγές συντάγματος περιμένοντας έτσι να γίνει το θαύμα με τους πέντε άρτους και να χεστούμε στο χρήμα
   με τον Μπαρουφάκη ταιριάζετε πολύ

    • Ισόνομος Πολίτης on 20 Ιουνίου 2015 at 12:36

    Σιγά τις αποκαλύψεις και της νομικίστικες νουθεσίες ……
    Εκτός του Δημοσθένους το «Δει δε χρημάτων….» nick, υπάρχουν και άλλες ελληνικές σοφές παροιμίες (σύγχρονες και αρχαίες) που δίνουν τον προσανατολισμό και το στόχο:
    • Ήθελε ο βλάχος (που πλήρωνε εννοείται)…δεν ήθελε ο ζωγράφος, έγινε…..τελικά ο Χριστός με τσαρούχια…
    • Ανάγκα και θεοί πείθονται
    • Λαβών απόδος άνθρωπε και λήψη πάλιν. (Όταν δανείζεσαι, φρόντισε να τα επιστέφεις για να σε δανείζουν ξανά)
    Που βρεθήκανε όλοι αυτοί οι συριζοΑΝΕΛήτες μπαταξήδες nick και βάλανε μπροστά το ΣτΕ, την Ζωή και τάλλα «καλόπαιδα», για να βγάλουνε λέει το χρέος παράνομο και επονείδιστο?
    Μόνο ένας νέος εμφύλιος με ανησυχεί με αυτά τα «σούφαρα» που μπλέξαμε….και τίποτε άλλο….
    Την Δευτέρα όλοι στο Σύνταγμα για να καταλάβουνε καλά – καλά :
    Πόσα απίδια παίρνει ο σάκος..
    Άκου λέει να προχωρήσουμε σε «ρήξη», να τρώμε λιγότερα και να αγοράζουμε με το «δελτίο»!!!!!
    Να θυμόσαστε ότι στις επόμενες εκλογές πάμε μάλλον με δύο παρατάξεις:
    • Τα δημοκρατικά κόμματα με φιλοευρωπαϊκό πρόσημο (Ν.Δ.- Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ) και
    • Ο άλλος πολιτικός «συρφετός» των ευρωσκεπτικιστών – αντιευρωπαϊστών της «ρήξης» (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ- Κ.Κ.Ε – Χ.Α – ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ…. )
    Διαλέγετε και παίρνετε…

     • nick on 20 Ιουνίου 2015 at 14:25

     ο συρφετός αυτός δούλεψε ομαδικά και στην καταψήφιση του ΠτΔ, ο συριζα μαζι με την ΧΑ πορεύθηκε

   • RYaN on 20 Ιουνίου 2015 at 16:34

   Οι παραπάνω απαντήσεις έχουν κάπως έτσι: «Δει δε χρημάτων…, έχουμεν χεσμένον το Σύνταγμα της χώρας και ότι άλλο φανταστεί κανείς» …

    • nick on 20 Ιουνίου 2015 at 19:20

    οι παραπάνω απαντήσεις έχουν ως εξής, με πορδές, με φαντασιώσεις και ιδεοληψίες δεν βάφεις αυγά

  • Ισόνομος Πολίτης on 20 Ιουνίου 2015 at 17:27

  Πέρα από τις τρείς Ιδρυτικές Συνθήκες που καθιερώθηκαν για την σύνθεση και την λειτουργία της Ε.Ε, υπάρχουν κατά καιρούς και μια πληθώρα Κανονιστικών Διατάξεων και Οδηγιών που εκδίδονται κατά περίπτωση για την εύρυθμη λειτουργία των Θεσμικών της Οργάνων.
  Ε λοιπόν,
  Αυτές οι Οδηγίες και οι Κανονιστικές Διατάξεις, υπερισχύουν των εσωτερικών συνταγματικών διατάξεων της κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε
  Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα (πάνω από το 75%), αποδέχονται την σύγκλιση και εναρμόνιση της Ελληνικής Συντεταγμένης Νομικής Πολιτείας με εκείνης της Ε.Ε, που αφορά πάνω από 500 εκατομμύρια σύγχρονους και προηγμένους πολίτες…
  Εδώ ανήκουμε, εδώ είναι το μέλλον μας και εδώ μέσα θα ανανήψουμε πολιτικά πολιτισμικά και οικονομικά.
  Πλήρως συντεταγμένοι…..εναρμονισμένοι και συγκλίνοντες…..συμπορευόμαστε και θα συμπορευτούμε με όλους τους άλλους εταίρους μας.
  Σε όποιους δεν αρέσει ας φροντίσουν να πάνε να ζήσουν αλλού…

   • RYaN on 20 Ιουνίου 2015 at 18:45

   Προς Θεού: κανονιστικές διατάξεις δεν υπερισχύουν των Συνταγμάτων της Ε.Ε. – μόνον οι Συνθήκες. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα το είχε απορρίψει η Γερμανία μετά βδελυγμίας για τον εαυτό της 🙂
   Και το αστείο: μόνον το πρώτο μνημόνιο απέκτησε διάσταση ευρωπαϊκής οδηγίας. Έκτοτε, ήταν αρκετά έξυπνοι, για να σταματήσουν κάθε τέτοια επισημότητα. Απλές οδηγίες της τρόικας και του πλέον άτυπου οργάνου της ΕΕ, που ονομάζεται eurogroup …
   Άρα, πρόκειται για αισχρή καταπάτηση του Συντάγματος της χώρας, χωρίς να έχει μεσολαβήσει ούτε καν ένα δημοψήφισμα για την ηθική, έστω, (και όχι νομική) δικαίωση αυτών που το έπραξαν.
   Φυσικά προτροπές του στυλ «σε όποιους δεν αρέσει ας φροντίσουν να πάνε να ζήσουν αλλού…» είναι ανάξιες απαντήσεως.

    • Ισόνομος Πολίτης on 20 Ιουνίου 2015 at 19:25

    «Τρόικα» σημαίνει:
    «Τρεις Θεσμοί» δηλαδή:
    Ε.Ε- (Κομισιόν) – Δ.Ν.Τ – Ε.Κ.Τ
    Το δε eurogroup (που αναφέρεσαι) είναι συλλογικό θεσμοθετημένο όργανο της €ζώνης και κατ΄ επέκταση της Ε.Ε.
    Ασφαλώς και στο εξής (είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει), όσοι καταφέρονται ενάντια στην Ε.Ε είναι ταυτόχρονα και ενάντιοι στη συντριπτική πλειονότητα του 75% των Ελλήνων πολιτών..
    Αυτά……. και η συνέχεια, καλό είναι να έχει…εδώ……. «τέλος»!

  • RYaN on 21 Ιουνίου 2015 at 01:51

  Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να σας εξηγήσω ότι είναι πολύ άχαρο για μένα να συμμετέχω στις παθιασμένες συζητήσεις μεταξύ δύο πλευρών, όταν δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο.

  Όσα γράφω έχουν υψηλό βαθμό εγκυρότητας, αφορούν στη διεξοδική μελέτη του ελληνικού προβλήματος και δεν είναι σκόρπιες πληροφορίες από κάτι που είπε ένας εδώ και κάποιος εκεί (ίσως θα έπρεπε να ζητήσω να με συγχωρήσετε για τον τρόπο που τα παρουσιάζω, δηλ. επιλέγοντας κάποια δήλωση που έχει κάποιο σημαντικό τμήμα της τρέχουσας αλήθειας, ή μεταφέροντας ως προσωπικές σκέψεις θέματα που έχουν συζητηθεί διεξοδικά σε ανώτατα επίπεδα, ή απλά κάνοντας χιούμορ με προεκτάσεις).

  Εντελώς ενημρωτικά σε σχέση με κάποιες από τις παραπάνω αντιρρήσεις, παραθέτω τα εξής:
  http://www.consilium.europa.eu/en/council-eu/eurogroup/how-the-eurogroup-works/
  «The Eurogroup is an informal body in which the ministers from the euro area member states discuss matters relating to their countries’ common responsibilities related to the euro.»
  Σχετικά με εκείνο το 75% των greek polls (κατά το greek statistics) παραπέμπω στο σχόλιο που έκανα παραπάνω: Ιουνίου 19, 2015 στο 11:43 μμ. Διευκρινίζω ότι το διάγραμμα χρησιμοποιήθηκε σε πολύ πρόσφατο report, που μεταξύ άλλων τεκμηρίωσε και την αύξηση του ELA προς την Ελλάδα.
  Και όσον αφορά στο «Δει δε χρημάτων…» κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της ελληνικής κρίσης, διότι ως αντίληψη στην ελληνική κοινωνία προηγήθηκε και εγκαθιδρύθηκε και μάλιστα σε βαθμό υπερβολής (δηλαδή, μία αντίληψη που αλλού περιορίζεται στα πιο άπληστα golden boys & girls της Wall Street και του City).

   • nick on 21 Ιουνίου 2015 at 07:05

   ο κύριος τίποτα

    • RYaN on 21 Ιουνίου 2015 at 10:14

    Καλημέρα, φίλε μου. Καλημέρα και καλό καλοκαίρι.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: