Ιούν 21 2015

Σαπέν: Άγνωστης έκτασης οι κίνδυνοι από ένα Grexit

image.ashx

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά το grexit

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα εγκυμονούσε μιας άγνωστης έκτασης κινδύνους  για την ευρωπη επισημαίνοντας την ανάγκση να αποφευχθεί αυτό το σενάριο.

Η πλειονότητα των Γάλλων (53%) αντιτίθεται σε έναν αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που έγινε για


λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche (JDD) και  δείχνει μια αντιστροφή της τάσης στην Γαλλία σε σχέση με το 2011 και το 2012.

Στο ερώτημα: «Εσείς προσωπικά, στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κατάφερνε να μειώσει το χρέος της και το έλλειμμά της, θα τασσόσασταν υπέρ ή κατά του αποκλεισμού της Ελλάδας από την ευρωζώνη;», το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά, ενώ το 46% υπέρ.

Σε συνέντευξή του στην JDD, ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων. «Θέλουν σταθερότητα και ανάπτυξη. Έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ και έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», επισημαίνει.Αρέσει σε %d bloggers: