Ιούν 21 2015

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα στις 7.30 μ.μ.: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα λιτότητας

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΑΦΙΣΑ

 «Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της» προειδοποιούν τα συνδικάτα λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής, προχωρώντας σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα (7.30). «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη και δεν αποφάνθηκε για τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων», σημειώνει το ΜΕΤΑ, τονίζοντας ότι «οι ‘θεσμοί’ και οι δανειστές θέλουν να ‘τιμωρήσουν’ τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος».

Καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Κυριακής το ΜΕΤΑ σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια και να ανατρέψουν τις επιλογές τους», ενώ ζητεί από την κυβέρνηση «να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, απορρίπτοντας διλήμματα και εκβιασμούς».1657314

Στην ίδια κατεύθυνση η ΑΔΕΔΥ καλεί στο συλλαλητήριο «για να ανατραπούν τα μέτρα λιτότητας», ενώ τονίζει ότι θα αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποίησης μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει. Να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από το προεκλογικό της πρόγραμμα και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία και τον προβληματισμό «καθώς η κυβέρνηση δεν προχωρά στην τήρηση και εφαρμογή των δικών της εξαγγελιών, των δικών της δεσμεύσεων απέναντι στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο ελληνικός λαός αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον δήθεν μονόδρομο της λιτότητας, μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια κλίματος φόβου. Αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το για μέλλον των παιδιών μας. Παλεύουμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώντας τους πολίτες και τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή στο Σύνταγμα, υπογραμμίζει με έμφαση: «Παραμένουμε ακλόνητοι στη μάχη για τον τερματισμό της λιτότητας και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της χώρας».


Αρέσει σε %d bloggers: