Ιούν 29 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει: ο Σάκης Παπαδοπουλος

papadopoulos.sakis_1. Η θεσμική εκπροσώπηση της Ενωμένης Ευρώπης, δείχνει να μην ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τα συνολικά αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα σε εκρηκτικά ελλείμματα, σε αχαλίνωτο δανεισμό, σε στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, σε παραγωγική αποδιάρθρωση, σε ανθρωπιστική τραγωδία, στην ανορθόλογη-πελατειακή-αναποτελεσματική δομή της δημόσιας διοίκησης, στο ανυπόληπτο-διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα εξουσίας. « The game is over», μας διαμηνύουν.

Εάν δεν συνειδητοποιούν ότι το 47σέλιδο κείμενο της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Ιερατείο, μαζί με τις συμπληρωματικές προτάσεις της κυβερνητικής αντιπροσωπείας , βρίσκονται στα απώτερα όρια της λαϊκής εξουσιοδότησης προς τη νέα Κυβέρνηση, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια για υποχωρήσεις, τότε αναμένουμε άσκοπα έναν Έντιμο Συμβιβασμό. Το Κογκλάβιο των δανειστών έχει καταλήξει στις επιλογές του.
2. Η Κυβέρνηση, τα Κυβερνητικά Κόμματα, οι Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, καλούμαστε να άρουμε την αντίφαση ανάμεσα στο « ούτε βήμα πίσω» από τις δεσμεύσεις μας, από το κυβερνητικό πρόγραμμα που ανακοινώσαμε και στο «δεν έχουμε εντολή ρήξης, αλλά για παραμονή στο ευρώ». Η λαϊκή εντολή της 25ης /1/15 δεν το αποσαφηνίζει. Ούτε και οι διαρκείς σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία τα θέλει και τα δυό. Όμως οι δανειστές εντέλουν ανελέητα. ΔΙΑΛΕΞΤΕ. Δεν το απαιτεί μόνον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το απαιτούν και «οι εταίροι μας» στην Ενωμένη Ευρώπη, πιο σωστά οι Κυβερνήσεις τους.
Η άρση της αντίφασης απαιτεί νέα λαϊκή εντολή, κατά τη γνώμη μου με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Οι ιστορικές αποφάσεις για τη πορεία μιας χώρας και τη ζωή ενός λαού δεν παίρνονται με εξουσιοδοτήσεις από κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ενισχυμένης αναλογικής.
3. Αυτή η Ενωμένη Ευρώπη, μπορεί να γίνει Ευρώπη των αξιών που δημιούργησαν το ευρωπαϊκό ιδεώδες, να γίνει Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους της ; Οι Κυβερνήσεις της λένε ΟΧΙ. Προτιμούν τα νεοφιλελεύθερα δόγματα. Την ασυδοσία της αγοράς. Τη λιτότητα υπέρ των πλουσίων. Τη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Την διάσωση των τραπεζών και των τραπεζιτών. Την αξιολόγηση των κανόνων συμβίωσης στη βάση των συμφερόντων που υπερασπίζονται. Ακόμη και τις διατάξεις της Συμφωνίας του Μάαστριχτ για τη σχέση χρέους – ΑΕΠ, τις ερμήνευσαν κατά το δοκούν.
Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας τους χαλάει τις βεβαιότητες, τις ταξικές προτιμήσεις, την αναπαραγωγή τους. Κινδυνεύουν από την εξάπλωση του Αριστερού προτύπου στην Ευρώπη. Δεν θέλουν μια Ενωμένη Ευρώπη στην οποία θα υπάρχουν Κυβερνήσεις που θα αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι « οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη».
Παρά τις απειλές για GREXIT, οφείλουμε να επανεξετάσουμε εάν ο αδιαμφισβήτητος « ευρωπαϊκός προσανατολισμός» μας σε μια Ευρωζώνη που κυριαρχείται από θαυμαστές του Μακιαβέλι ή του Μέτερνιχ, μας οδηγεί να υπερασπιστούμε “ πάση θυσία» την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε, με ένα τελικό κατηγορηματικό ΟΧΙ στις καταστροφικές – διαλυτικές για το ευρωπαϊκό όραμα – απαιτήσεις των «εταίρων».
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΑρέσει σε %d bloggers: