Ιούλ 01 2015

Συνέντευξη Βαρουφάκη στην ΕΡΤ: Τη Δευτέρα ξεκινά συζήτηση για βιώσιμη λύση (video)

varoufakis1-864x400_cΤην αισιοδοξία του ότι τη Δευτέρα το πρωί, έπειτα από το μήνυμα του ελληνικού λαού, θα ξεκινήσει συζήτηση επί μιας βιώσιμης λύσης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της στην ΕΡΤ1 σημείωσε πως το δημοψήφισμα έχει ήδη ενεργοποιήσει την Ευρώπη προς αυτήν την κατεύθυνση. «Η Ευρώπη ξέρει πως μπορεί να αποσπάσει μια λύση από τα σαγόνια της αποτυχίας» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ. Η δική μας σύσταση είναι υπέρ του ευρώ, το «Όχι» αφορά τη λογική που διέπει την πρόταση που έφεραν οι Θεσμοί, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση της 25ης Ιουνίου εξήγησε πως δεν έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά επειδή δεν ήταν βιώσιμη, δεν εντασσόταν σε πλαίσιο που να μπορεί να βγάλει από το κάδρο την ιδέα ότι σε πέντε μήνες δεν θα μιλούσαμε πάλι για ενδεχόμενο Grexit. Στην ουσία επρόκειτο για ένα μνημόνιο με από το Νοέμβριο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε επισημάνει τη μη βιωσιμότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε περί «ακατανόητης συμπεριφοράς» των Ελλήνων ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν τίθεται ζήτημα κατανόησης και έκανε λόγο για αναντιστοιχία μεταξύ των όσων συμβαίνουν στα Eurogroup και όσων λέγονται στις συνεντεύξεις Τύπου. Σημείωσε πως έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Σόιμπλε κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο, όπως είπε, αυτά που ακούγονται δημοσίως είναι διαφορετικά.


Αρέσει σε %d bloggers: