Ιούλ 05 2015

Έτρεχαν 2 και το ΝΑΙ βγήκε τριτο

βάθρο-τρία-αφνών-στεφάνια-4807493
Στην τιμητική τρίτη θέση το ΝΑΙ μετά το Όχι και την αποχή.


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 5 Ιουλίου 2015 at 22:23

  Έτρεχαν 2 ???
  Συγχαρητήρια στο ΟΧΙ για την εκλογική νίκη του. Ο ελληνικός λαός έδωσε στην κυβέρνηση αυτό που του ζήτησε. Τώρα, όλοι, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, περιμένουν να δουν το πώς θα το χρησιμοποιήσει.

  • Ισόνομος πολίτης on 6 Ιουλίου 2015 at 11:35

  Ο πραγματικός πολιτικός χάρτης της Χώρας δεν άλλαξε σημαντικά με τα χθεσινά αποτελέσματα του νόθου και καταχρηστικού δημοψηφίσματος.
  Η μόνη διαφορά είναι η ελαφρά πτώση των ποσοστών της Ν.Δ (υπολογίζεται γύρω στο 1,5 – 2%)
  Να ληφθούν φυσικά υπόψη:
  α. Χ.Α + ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ ακροααριστερές οργανώσεις που έριξαν «ΟΧΙ» φθάνουν γύρω στο 11%
  β. Η αποχή ξεπέρασε το 38% και
  γ. Τα άκυρα λευκά κοντεύουν στο 6, 2 %
  Το υπόλοιπο ποσοστό αν αναλογιστεί με τα εκλογικά αποτελέσματα του Γενάρη, δίνει ένα μικρό και ασήμαντο προβάδισμα στους Σ – ΑΝΕΛ (κάτω από το 1%)
  Τα μεγάλα και χοντρά αγγούρια τώρα ξεφορτώνονται από το κάρο αν λάβει κανείς υπόψη του τη αυριανή σύσκεψη κορυφής της Ε.Ε με το διακύβευμα:
  Πρόγραμμα – μνημόνιο με σκληρούς και αδυσώπητους όρους, ή Grexit (με ότι αυτό…..συνεπάγεται – ο Θεός να βάλει το χέρι του…)
  Απερίσκεπτε και άσχετε Ελληνικέ Λαέ «ΌΧΙ» ήθελες….. ΟΧΙ θα πάρεις…
  Το χθεσινοβραδινό:
  Gute Nacht, Griechenland του Κάρστεν Σνάιντερ, είναι για μένα πέρα για πέρα και «άκρως ανησυχητικό…»

   • RYaN on 6 Ιουλίου 2015 at 12:00

   Από την άλλη, ένας δυαδικός τρόπος ψηφοφορίας αποκάλυψε τις δυνάμεις ενός νέου διπολικού συστήματος διακυβέρνησης. Ο πολιτικός κατακερματισμός μετά την ανατίναξη που επέφερε η κρίση στη μεταπολιτευτική κομματική σκηνή μπορεί να βρήκε νέα συγκολλητική ουσία. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ακόμα και το παραδοσιακό αντιεμφυλιακό μαξιλάρι (δηλ. το μεταπολιτευτικό ΚΚΕ, που λειτουργούσε ως τρίτος πόλος εξισορρόπησης του διπολικού συστήματος) απέτυχε αυτή τη φορά να διαδραματίσει το ρόλο του. Αντίθετα, η αποχή, ως μέθοδος απομάκρυνσης από το διπολικό σύστημα, χωρίς κομματικό καπέλωμα, αλλά και ως μία «γοητευτική» μέθοδος επιστροφής των διλημμάτων στους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες, επέτυχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους νέους «μονομάχους» της πολιτικής.

  • RYaN on 6 Ιουλίου 2015 at 12:08

  Η Ελλάδα οδηγήθηκε σε όλα αυτά από την πιο αποτυχημένη και εμμονική οικονομική ιδέα όλων των εποχών. Εντελώς τραγελαφικά περιγράφεται από την εξής απλή πρόταση: «Αν θες να σου παρατείνω την ημερομηνία κατάσχεσης ενός χρέους, που γνωρίζω ότι δε θα μπορέσεις ποτέ να αποπληρώσεις, τότε πρέπει να πεινάσεις ακόμα περισσότερο». Η πρόταση αυτή επαναλαμβάνεται η ίδια σταθερά και μονότονα εδώ και 5 χρόνια και κάποιοι λένε ναι, μάλλον ελπίζοντας ότ κάποιοι εξωγήινοι από κάποιον άγνωστο γαλαξία θα εμφανιστούν ξαφνικά για να λύσουν το πρόβλημα 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: