Αυγ 26 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκε με τη διαπλοκή και επιχορηγεί το Μεγαρο

διαπλοκηΓια άλλη μια φορά οι πολιτικές μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις πέφτουν στο κενό και αποδεικνύονται λόγια του αέρα.

Οι κυβέρνηση που σε κάθε δημόσια δήλωσή  διαβεβαίωνε ότι «θα ταράξουμε στη νομιμότητα τη διαπλοκή» και ότι θα τσάκιζαν τη διαφθορά, όχι μόνο έδωσαν παράταση στην απαλλαγή του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, αλλά ενέκριναν κονδύλι 600.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους… ιδρυτικούς του σκοπούς!!!
Δείτε τα έγγραφα της απόφασης για το Μέγαρο Μουσικής

megaro 1

megaro 2

Όπως φαίνεται στην υπουργική απόφαση, που όλως τυχαίως εκδόθηκε στις 20 Αυγούστου, το έταιρο «μαγαζί» του ΔΟΛ θα πάρει λοιπόν το 20% της ετήσιας επιχορήγησης, την ώρα που ο λαός χιμάζεται υπό το βάρος του τρίτου μνημονίου και την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας υπο λειτουργούν υπό το βάρος της κατάρρευσης.

Και δεν το λέμε τυχαία αυτό. Ο ίδιος ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση έλεγε χαρακτηριστικά:

«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου».

Για να προλάβουμε τους «κακόπιστους» θα σημειώσουμε πως όλες οι διαδικασίες της επιχορήγησης προφανώς καλύπτονται από το απαραίτητο πέπλο της νομιμότητας. Όμως όπως έχει αποδείξει η ιστορία ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και πολύ περισσότερο, ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Δείτε το βίντεο με τον κ. Τσίπρα, όταν θα… τσάκιζε τη διαπλοκή

Εντελώς τυχαία… δυο ημέρες μετά την υπουργική απόφαση για ενίσχυση της κρατικής επιχορήγησης του Μεγάρου Μουσικής, τα ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου είχαν στην πρώτη σελίδα ολοσέλιδη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα σε κόκκινο φόντο με κεντρικό τίτλο: «Μόνος εναντίον όλων», παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό ως ένα αδικημένο και ταλαιπωρημένο μαχητή που τα βάζει με όλους και με όλα.

monos
Mε πληροφορίες από newsbomb

Αρέσει σε %d bloggers: