Αυγ 27 2015

Παρέδωσε την εντολή στον Παυλόπουλο ο Λαφαζάνης (video)

ImageHandler.ashxΠαρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κανείς δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε στον

Προκόπη Παυλόπουλο παραδίδοντας την εντολή. Ζήτησε την διεξαγωγή σύσκεψης αρχηγών επικαλούμενος το Σύνταγμα.
«Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι πάνω από το Σύνταγμα και αυτό πρέπει να εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα» ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Να είστε βέβαιος ότι θα τηρηθεί στο ακέραιο», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ανήγγειλε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο επικεφαλής της Λ.Ε. ανταπάντησε: «Θα δούμε» και πρόσθεσε «Οι μεγαλύτερες εκτροπές έχουν γίνει στο όνομα της τήρησης του Συνταγματος … Εγώ δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες»

Διαβάστε το διάλογο του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Προκόπη Παυλόπουλο:

Λαφαζάνης: Ηρθα να παραδώσω την εντολή. Αξιοποιήθηκε. Μπορεί να μην έβγαλε κυβέρνηση, είδαμε όμως τους εκπροσωπους σχεδόν όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Πάνω απ’ όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός.
Δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνεννόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Παυλόπουλος:
Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία βάση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα του. Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ότι θα επικοινωνήσουν και αργότερα μαζί, παραπέμποντας στην συνομιλία που θα έχουν αργότερα.

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία, οι εκλογές εφόσον φτάσουμε να διεξαχθούν σε ένα κλίμα όπως ταιριάζει στον πολιτικό πολιτισμό, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Λαφαζάνης
: Οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τηλεφωνικές επικοινωνίες, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν αποκαταστήσουμε αυτό με τηλεφωνικές συνομιλίες θα κάνουμε λάθος.

Παυλόπουλος: Να είστε βέβαιος ότι τηρείται το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ

Λαφαζάνης (χαμογελώντας): Να το δούμε
δείτε το video
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Αρέσει σε %d bloggers: