Αυγ 28 2015

Δημοσκόπηση: Πρώτο αντιμνημονιακό κόμμα η Λαϊκή Ενότητα

Φλερτάρει με την τρίτη θεση η αντιμνημονιακή Λαϊκή ενότητα όπως καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe. Το νεοσύστατο κόμμα καταλαμβάνει την πρωτη θεση ενώ οι αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι κινούνται μαζικά στους αναποφάσιστους που αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα» .

dimoskopisi_bridging4 Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 26,8%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 18,3%. Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι με 6,2% και ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα με

6,1%, Χρυσή Αυγή με 5,9% και ΚΚΕ με 5,8%. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με την έρευνα, μένουν το ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 2,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4% και η Ένωση Κεντρώων με 2,6%.  Δε γνωρίζω/δεν απαντώ είπε το 19,8%.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες ως προς τις πρόωρες εκλογές, καθώς το 43% διαφωνεί ενώ το 39%. Η πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι από τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας (62%) ενώ τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «υπό τις παρούσες συνθήκες προτιμάτε η Ελλάδα να μείνει ή να φύγει από την Ευρωζώνη, το 45% απάντησε να μείνει ενώ το 34% να φύγει.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 24 – 26 Αυγούστου σε δείγμα 1.015 πολίτων.

Ακολουθεί η έρευνα:

Αρέσει σε %d bloggers: