Σεπ 01 2015

Μνημονιακοί… ζουν ανάμεσά μας

ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΑπό το 2010 μέχρι σήμερα οι μνημονιακοί δεν ψηφίζονται. Για την ακρίβεια -κάνοντας το καθήκον μας ως Έλληνες ψηφοφόροι- σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καταψηφίζουμε μνημονιακούς, και είναι πολλοί οι βουλευτές και οι υπουργοί που μαυρίστηκαν από το εκλογικό σώμα λόγω των μνημονίων.

Παρόλα αυτά οι Μνημονιακοί με κάποιο τρόπο προκύπτουν και οι τρεις τελευταίοι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί είναι ενδεικτικές περιπτώσεις πρωθυπουργών που εκλέχτηκαν ως αντιμνημονιακοί και υπέγραψαν μνημόνια .
Είτε μιλάμε για τον διεθνούς φήμης αυτοαποκαλούμενο «σοσιαλιστή» κ. Παπανδρέου με τα λεφτά που υπάρχουν, είτε για τον σκληρό δεξιό αντιμνημονιακό Μερκελιστή κ. Σαμαρά με τα ισοδύναμα και το Ζάππειο, είτε -για τον κατά δήλωσή του- αριστερό κ.Τσίπρα που καταργεί τα μνημόνια με ένα νόμο και τα σκίζει ενώ μετά τα από 17 ώρες διαπραγμάτευση αυτά ξανακολλούν και τα υπογράφει.

Είναι φανερό πια ότι μας κοροϊδεύουν. Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε να κάνουμε με ψεύτες που μας εμπαίζουν και δεν μας λένε την αλήθεια. Δεν μας την λένε πιθανόν διότι είναι πικρή και εθνικά επώδυνη. Ως αποτέλεσμα, εγκλωβίζονται στο ψέμα τους το οποίο αποκαλύπτεται μετά τις εκλογές και καταλήγουμε σε Μνημόνιο.

Το ψέμα στο οποίο αναφερόμαστε ουσιαστικά είναι ένα και αφορά το «μη βιώσιμο της παραμονής μας στην ευρωζώνη». Γι αυτό το θέμα έχουμε γράψει πολλές φορές. Από αυτή την αφετηρία όμως θα δούμε να πλασάρονται τρεις μορφές του ίδιου ψέματος και αντίστοιχα ότι έχουμε τριών ειδών ψεύτες.

Έχουμε τους ψεύτες που φοβούνται να πουν στο λαό μας ότι η συμμετοχή στο ευρώ έφερε την αποανάπτυξη, την υπερχρέωση και τα μνημόνια με τα οποία εξαγοράζουμε μονάχα χρόνο παραμονής δίνοντας περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας και τον εθνικό μας πλούτο.

Έχουμε τους ψεύτες που φοβούνται να πουν ότι αυτή η πορεία είναι αδιέξοδη και πρέπει να βγούμε από την ευρωζώνη για να αναπτυχτούμε εκ νέου μετά από μια πολύ δύσκολη πρώτη μεταβατική περίοδο.

Τέλος, έχουμε και τους ψεύτες που καταπίνουν και αποσιωπούν όλα τα παραπάνω -ή τα αποδέχονται -αλλά μας λένε ότι θα αλλάξουν την ευρωζώνη για να μπορέσει να μείνει η Ελλάδα σε αυτή με βιώσιμο τρόπο. Ότι θα αλλάξουν δηλαδή 17 άλλα κράτη για να συμφέρει την Ελλάδα η παραμονή.

Η οικονομία έχει νομοτέλειες και αλήθειες που δεν γίνεται να κρυφτούν. Λόγω του ότι η παραμονή στην ευρωζώνη είναι μη βιώσιμη, η Ελλάδα χρειάστηκε να υπερδανειστεί και τελικά να χρεοκοπήσει. Λόγω του ότι συνέχισε να μένει στην ευρωζώνη ήρθαν τα μνημόνια με τα οποία οι δανειστές χρηματοδοτούν την παραμονή μας, και λόγω του ότι αυτή η σχέση δεν είναι βιώσιμη είναι αναμενόμενο ότι θα βγούμε από το ευρώ κάποια στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτή η αλήθεια δεν λέγεται. Όλοι οι ψεύτες έρχονται αντιμέτωποι με αυτή και επειδή δεν έχουν πει σε κανέναν ότι η παραμονή είναι μη βιώσιμη αντιμετωπίζουν την έξοδο ως καταστροφή. Για να την αποφύγουν, υπογράφουν μνημόνιο το όποιο κοστίζει και δεν φέρνει αποτελέσματα. Έτσι πάμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο και παρόλο που δεν ψηφίζονται από το εκλογικό σώμα, από αυτή την διαδικασία που περιγράψαμε προκύπτουν Μνημονιακοί.

Στις επόμενες εκλογές λοιπόν για να μην πηγαίνουμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο είναι αναγκαίο να ψηφιστούν πολιτικοί που εκφράζουν την παραπάνω αλήθεια. Διότι πολλά ψέματα είπαμε.

papaioannou
Αρέσει σε %d bloggers: