Σεπ 05 2015

Επίσημη… πρώτη της «Λαϊκής Ενότητας» στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Του Γιάννη Ανδρεάκη via Larissanet

201509021831587411-1200x801Η επίσημη… πρώτη της «Λαϊκής Ενότητας» στη Λάρισα διεξάγεται σήμερα το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Με την παρουσία τοπικών στελεχών ξεκινάει και τυπικά η προεκλογική εκστρατεία του νεότευκτου κόμματος, που ίδρυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μάλιστα, όπως προέκυψε ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να επισκεφθεί τη Λάρισα τις προσεχείς ημέρες, αν και ακόμη δεν έχει κλείσει η ακριβής ημερομηνία.

Στη σημερινή συγκέντρωση τις εισηγήσεις έκαναν η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της «Λαϊκής Ενότητας» και ο Κώστας Δελημήτρος, βουλευτής Μαγνησίας της «Λαϊκής Ενότητας».

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛ (8)Σε δηλώσεις της πριν την εκκίνηση της συγκέντρωση η κ. Σπανού στάθηκε στα «ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνονται από όλη την Ελλάδα, καθώς το νέο κόμμα πλαισιώνουν τόσο στελέχη και πολίτες που προέρχονται από την… κλασσική Αριστερά, όσο και από το “Όχι” όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα».

Η Δ. Σπανού άσκησε οξεία κριτική στη συμφωνία που προέκυψε μετά τις διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε πως «το τρίτο Μνημόνιο κλείνει το μεταπολιτευτικό σκηνικό».

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛ (9)Το στέλεχος της ΛΑΕ δήλωσε την αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα, ενώ βάσισε την εκτίμησή της πως «κανείς δεν πίστεψε όταν προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα πως το “Όχι” θα λάμβανε 62%».

Σε ότι αφορά το προγραμματικό πλαίσιο της «Λαϊκής Ενότητας» δήλωσε πως «στόχος μας είναι η διαγραφή του χρέους, η ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και η εθνικοποίηση των τραπεζών» και πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε πως όλα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

«Δεν μας φοβίζει η έξοδος απ’ την Ευρωζώνη» τόνισε η κ. Σπανού και επισήμανε πως «η επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα βοηθήσει την Οικονομία και δεν θα είναι καταστροφή».

Πάντως, υπογράμμισε πως «το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο άσκησης νομισματικής πολιτικής».

«Αν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας πρέπει να τολμήσουμε και να συγκρουστούμε. Το δίλημμα είναι ή ρήξη ή προοδευτικός θάνατος».
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛ (5)

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛ (6)

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΠΟΛ (7)

 

Αρέσει σε %d bloggers: