Σεπ 05 2015

Μεϊμαράκης: Θα κυβερνήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να το θέλει

tsipras-meimarakis-xamogelaΤην ανάγκη την επομένη των εκλογών, να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «χρειάζεται μια

κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και πως θα κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει» ξεκαθαρίζει ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως «είναι εκείνος που επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία δηλώνοντας πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των ΑΝΕΛ, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ιδίως μάλιστα αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή.»

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και θα επιδιώξει τη συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη ΝΔ  πρώτο κόμμα – πράγμα που ήδη φαίνεται- θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου με στόχο τον σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης με προοπτική τετραετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη» δηλώνει ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως θέτει διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό και πως μέσα σε επτά μήνες «κατάφερε να ακυρώσει την προσπάθεια και τις θυσίες των προηγούμενων χρόνων, αλλά και να μας φορτώσει με νέα χρέη. Αυτό το κακό που έκανε δεν ισοφαρίζεται με τίποτα» λέει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, τέλος πως το σχέδιό του είναι «η σταδιακή μείωση των φόρων όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά εφόσον σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά».

 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: