Σεπ 10 2015

Βιογραφικά Υποψηφίων Βουλευτών Λαϊκής Ενότητας Λάρισας (ΛΑ.Ε)

201509101054221085-1200x900Παρουσιάστηκε επισημα σήμερα στη Λάρισα, η λίστα των υποψήφιων βουλευτών της «Λαϊκής Ενότητας». :

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα βιογραφικά των υποψήφιων είναι τα εξής:

ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Γιαλαμάς Δημήτρης (Τάκης)

Γεννήθηκε το 1952 στην Κοιλάδα Λάρισας. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και εργαζόταν στο Δήμο Λάρισας. Ενεργό μέλος του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος, δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1978 στην Αθήνα. Από το 1979 και μέχρι το 1998, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου διετέλεσε Γενικό Γραμματέας του και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Από το 1999 μέχρι και το 2014, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου ν. Λάρισας και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Πρώην στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λάρισας με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014) και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2015).

ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ

Χατζηκρανιώτης Αλέκος
Πρώην Υπάλληλος της ΕΑΣ Λάρισας και σήμερα αγρότης. Κατάγεται και διαμένει στον Τύρναβο. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας από όπου και παραιτήθηκε. Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές στις εκλογές του 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου το 1990. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στο Δήμο Τυρνάβου την περίοδο 2000-2008 και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος στο Δήμο Τυρνάβου, υπεύθυνος για τα αγροτικά θέματα.

ΤΟΛΙΑΤΟΥ

Τολιάτου Βασιλική (Βίκυ)
Γεννήθηκε το 1976 στη Βούλα Αττικής και κατάγεται από τον Αετόλοφο Αγιάς. Αποφοίτησε το 1994 από το Β’ Γενικό Λύκειο Βούλας και μετέπειτα ασχολήθηκε με τις ξένες γλώσσες, ιταλικά και αγγλικά όπου απέκτησε άδεια και επάρκεια διδασκαλίας. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε επώνυμο φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Ηλιούπολη Αττικής, ως καθηγήτρια Αγγλικών και ως γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης ασχολήθηκε με τις μεταφράσεις και τη συγγραφή εκπαιδευτικών αγγλικών βιβλίων. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα των πλατειών, στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κατά των διοδίων, επίσης ήταν μέλος στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης. Δημιούργησε και πρωτοστάτησε στο Κίνημα Φθηνό Νερό Αγιάς από το 2012, το οποίο πέτυχε την αφαίρεση του ειδικού τέλους 80%. Υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αγιάς, από όπου παραιτήθηκε 25 Αυγούστου 2015. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ριζοσπαστική Κίνηση Αγιάς. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Καββαδία και έχει έναν δεκάχρονο γιο. Από το 2011 μένει μόνιμα με την οικογένειά της στον Αετόλοφο Αγιάς.

ΚΑΤΣΙΑΦΛΙΑΚΑΣ (2)

Κατσιαφλιάκας Χρήστος
Γεννήθηκε στη Βερδικούσια Ελασσόνας το 1961. Ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος ΔΣ Εμποροϋπαλλήλων (1985-2007), μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Ιδ. Υπαλλήλων (1991-2000), μέλος ΔΣ ΕΚ Λάρισας (1999-2002). Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ (1993 και 1996). Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας. Διετέλεσε Συντονιστής στην οργάνωση δυτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αντωνόπουλος Ανδρέας
Γεννήθηκε το 1968 στη Λάρισα. Σπούδασε Πολιτικέ Επιστήμες και Διεθνής Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αγρότης και ιδιωτικός υπάλληλος. Πρώην μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ και πρώην μέλος της συντονιστικής του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

ΣΑΛΑΤΑΣ

Σαλάτας Νικόλαος
Γεννήθηκε το 1962 στον Πτελεό Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Τελειόφοιτος ΤΕΙ Λάρισας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων. Ήταν στέλεχος της ΚΝΕ, μέλος του ΔΣ ΑΣΤΕΜ Λάρισας και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε 28 χρόνια ως στέλεχος σε τρεις αλυσίδες S/M. Απολυμένος το 2013. Τώρα είναι αγρότης.

ΤΖΑΒΟΛΑΚΗ

Τζαβολάκη Μαρία
Γεννήθηκε το 1958 στο Βέλγιο. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι καθηγήτρια Γερμανικών. Διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του δυτικού διαμερίσματος Λάρισας και της Γραμματείας των Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μικρομεσαίων στο κίνημα κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών στη Λάρισα. Σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή της επιχείρηση.

ΜΗΤΡΑΚΑ

Ευτυχία Μητράκα
Γεννήθηκε το 1985 στην Αμυγδαλέα Λάρισας. Είναι παντρεμένη με Γιώργο Φώλια και έχουν δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Καβράκος Γεώργιος
Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Λάρισα. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης. Έχει εργαστεί σε Ελλάδα, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό ενώ τώρα είναι άνεργος. Είναι 29 χρονών. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ), της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών (ΣΑΜ) και της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης(ΑΡΑΣ). Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στις μαθητικές κινητοποιήσεις: για τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και το αντιπολεμικό κίνημα. Συμμετείχε μέσα από τα σχήματα των ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Συμμετέχει στο κίνημα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό, της υπεράσπισης και επέκτασης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το συνδικαλιστικό, της αυτοδιάθεσης των Λαών.

Κηετζή Ίριδα – Ελευθερία
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε στην σχολή Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΕΚΠ) του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τα τελευταία 7 χρόνια σε δομές του δημόσιου σχολείου ανα την Ελλάδα. Είναι 29 χρονών. Είναι μέλος της Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) και της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης (ΑΡ.Α.Σ).

ΜΠΑΛΑΗΣ

Μπαλαής Βασίλειος
Είναι γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Μέλος αντιδικτατορικής οργάνωσης, της Αντι-ΕΦΕΕ, επί δικτατορίας.
Στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι την διάσπαση του ΚΚΕ και εν συνεχεία στέλεχος του ΣΥΝασπισμού και κατόπιν του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ως συνεργαζόμενος.

1 Σχόλιο

    • Πούπα Μομφεράτου on 11 Σεπτεμβρίου 2015 at 18:58

    Καλή επιτυχία σε όλους!
    Απο την Λάρισα δέν είμαι αλλά είμαι με την Λαική Ενότητα και φυσικά Ελληνίδα πού δέν μετανάστευσε στο γερμάνια ή όπου αλλού κάνοντας μαθήματα του τί πρέπει να κάνουμε εμείς οι ιθαγενείς…..
    Φροντίστε Λαρισαίοι πατριώτες να σπάσετε και σείς μερικά μούτρα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: