Σεπ 18 2015

Βαρουφάκης: Με τις εκλογές στοχεύουν στην ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των Ελλήνων

Θα στηρίξω Βαλαβάνη και Ήσυχο
laiki-enotita_2
Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό, τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε ανακοίνωση που έστειλε στο ThePressProject, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι θα στηρίξει δύο ανθρώπους που τον εντυπωσίασαν με το ήθος και τη συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:

• Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.
• Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ο Μνημονίου.

Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται – ακριβώς όπως το ΤΧΣ – από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από την Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς – χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κλπ κλπ).

Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να ενισχυθούν κόμματα (πλην της μισανθρωπικής και κρυφο-συστημικής Χρυσής Αυγής) τα οποία απορρίπτουν την λογική που θεωρεί δεδομένο πως η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από την «βέλτιστη» εφαρμογή του 3ου Μνημονίου. Δεδομένης της αποδοχής από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του Δόγματος Παπακωνσταντίνου (το οποίο από το 2010 παράσχει την μόνιμη αιτιολόγηση της αποδοχήςτων Μνημονίων), σε όσους εξακολουθούμε να θεωρούμε το εν λόγω Δόγμα άκρως προβληματικό (και την συνεχιζόμενη για έκτη χρονιά εφαρμογή του καταστροφική για τον τόπο και την κοινωνία) απομένουν οι εξής επιλογές: Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Λαϊκή Ενότητα, ή κόμματα που δεν ελπίζουν στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β’ Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».
4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Φανή on 19 Σεπτεμβρίου 2015 at 15:30

  Για την Ζωή δεν ακούω΄κουβέντα κι αναρωτιέμαι γιατί άραγε;

  • Ισόνομος Πολίτης on 19 Σεπτεμβρίου 2015 at 19:10

  Ναι θα συμφωνήσω με την αναφορά του αποτυχημένου υπουργού Γ. Βαρουφάκη στην Νάντια Βαλαβάνη.
  Για τον κ. Κώστα Ήσυχο δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη.
  Η κυρία Ν. Βαλαβάνη είναι από τα λίγα υπουργικά στελέχη ever, που αφιέρωνε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα περί τις 20 ώρες την αδιάκοπη εργασία της επί 24ώρου βάσεως.
  Πρέπει να τιμούμε τέτοιες εκλεκτές υποψηφιότητες, ανεξάρτητα από την ιδεολογικοπολιτική μας τοποθέτηση.
  Η Πατρίδα έχει ανάγκη από πολλές και πολλούς σαν την ΚΥΡΙΑ Νάντια Βαλαβάνη.

  • Θρασύβουλος on 19 Σεπτεμβρίου 2015 at 20:48

  Εγώ θα την τιμήσω όταν πεί στην μαμά της να επιστρέψει τα χρήματα που σήκωσε πριν την κοπανήσει απο τον Συριζα.
  Αλλά αν ήταν τίμια θα πήγαινε με τον Λαφαζάνη?

   • Ισόνομος Πολίτης on 19 Σεπτεμβρίου 2015 at 21:05

   Εγώ Θρασύβουλε μιλάω για κάτι που έτυχε να γνωρίσω..
   Πολύ-πολύ δουλειά και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα…..από την κυρία Βαλαβάνη.
   Δεν αντιλέγω για το «σήκωμα» πριν από το capital control και τα «τοιαύτα».
   Όμως αυτά έχουνε εξηγηθεί και αιτιολογηθεί και με το πάρα πάνω…..νομίζω…
   Θα γνωρίζετε φαντάζομαι ότι από το 2010 και μέχρι τότε, «σηκώθηκαν» από τις τράπεζες από «έλληνες πατριώτες» και «έκαναν φτερά,» χωρίς επιστρέψουν ποτέ ξανά στα «πάτρια εδάφη» περί τα 140 δις..
   Τώρα για το:
   «Τίμια που πήγε στον Λαφαζάνη,» δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω και ούτε μου πέφτει λόγος……..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: