Σεπ 21 2015

Η ελληνική κοινωνία έκρυψε στα σπλάχνα της και κοίμισε το ΟΧΙ

Ένα  πρώτο σχόλιο για τις εκλογές και το αποτέλεσμα

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΓΙΟΥΝΚΕΡ1Η μη είσοδος στην Βουλή της Λαϊκής Ενότητας αποτελεί έκπληξη. Βεβαίως το κόμμα αυτό είναι πολύ νέο και δεν κατάφερε να απαντήσει στο εμπόριο της ελπίδας που συντηρεί ο κ. Τσίπρας τους τελευταίους μήνες. Αυτή η ελπίδα – θυμίζω ότι είναι το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γενάρη- και αυτό σπρώχνει τα κόμματαψηλά. Η αναγκη του κόσμου να ελπίζει είναι κάτι φυσικό σε περιόδους κρίσης. Χρειάζεται χρόνος για να αποκαλυφθεί αν τελικά οι ελπίδες είναι φύκια και όχι μεταξωτές κορδέλες.

Σε μεγάλο βαθμό η ΛΑΕ δεν απάντησε στην ελπίδα. Δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα κάτι και δεν υπήρχε χρόνος για να καλλιεργηθεί ευρύτερα η ταυτότητα και η εικόνα του νέου κόμματος.  Χωρίς παρουσίαση ενός συγκροτημένου οράματος και δημιουργία ελπίδας ο πολιτικός λόγος της ΛΑΕ κινήθηκε προς στο καταγγελτικό προς τον κ Τσίπρα τόνο -όταν δεν έγινε απολογητικός- για να παρουσιάσει τα αίτια που οδήγησαν την ΛΑΕ έκτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γιατί έφυγε η ΛΑΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία και ακόμη λιγότερο όσους δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.  Παρόλα αυτά παρουσιάστηκε ως η κύρια αιτία δημιουργήθηκε η ΛΑΕ κι αυτό ήταν λάθος.   Περαιτέρω το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ήταν κόπια του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που έκανε αυτό το κόμμα ακομη  περισσότερο ιμιτασιόν,  παρόλο που το ίδιο το κόμμα ήθελε να πλασαριστεί ως  ο original ΣΥΡΙΖΑ.

Κυρίως όμως η λαϊκή ενότητα δεν δημιούργησε ελπίδες μέσα στην απογοήτευση που νιώσαμε.  Το ΟΧΙ θα νικήσει  δεν είναι ελπιδοφόρο σύνθημα αλλά μοιαζει σαν μια στιγμη παρορμητισμού και πείσματος!

Μπορεί να είμαστε συντετριμμένοι που καταλήξαμε σε Μνημόνιο αλλά δεν  είναι όλοι οι ελληνες στην ίδια κατάσταση. Κάποιοι ελπίζουν κάποιοι είναι πιο μπροστα  και κάποιοι είναι πιο πίσω σε μια πολιτική κινούμενη άμμο. Ως αποτέλεσμα προκύπτει η ελληνική κοινωνία έκρυψε στα σπλάχνα της και κοίμισε το ΟΧΙ και δεν θα το χαρίσει έτσι απλά σε κανέναν από δω και πέρα.

Αρέσει σε %d bloggers: