Σεπ 22 2015

7 χρόνια τρώμε «πακέτο» από τον Γιουνκερ

BntRsWvCYAAz8L3

 Σε συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες,  τέθηκε στην κορυφή της ατζέντας το προσφυγικό,  το ΕΣΠΑ και τέλος το περιβόητο «πακέτο Γιούνκερ» των 35 δισ. ευρώ που μας έταξαν πριν  την υπογραφή του τρίτου Μνημονιου. Φυσικά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο Μνημόνιο το αντίστοιχο αναπτυξιακό πακέτο  το έλεγαν σχεδιο Μάρσαλ για τον Νότο,  ενώ στο δεύτερο το είπαν πρόγραμμα Ήλιος και αμφότερα ξεχάστηκαν.

Παρόλο που η Ελλάδα καίγεται για ανάπτυξη το μείζον θέμα στην ευρωζώνη μετά την υπογραφή του Μνημονιου είναι το προσφυγικό. Όλα δείχνουν ότι το Πακέτο Γιουνκέρ παραπέμπεται για το μέλλον καθως δεν υπάρχει καμιά κίνηση ενεργοποίησης του.

Ίσως να ανασυρθεί με νέο όνομα στο τέταρτο Μνημόνιο!

3 Σχόλια

1 ping

  • RYaN on 22 Σεπτεμβρίου 2015 at 10:42

  Είναι άλλο το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ των 300 δισ., για το οποίο έχω κι εγώ πολλές αμφιβολίες ως προς το αν θα λειτουργήσει και άλλο είναι η κοινοτική συμμετοχή του νέου ΕΣΠΑ για την Ελλάδα (που αναφέρεται κι αυτή ως πακέτο Γιούνκερ, ενώ είναι το Ε’ ΚΠΣ για το 2014-2020), η οποία έχει ανέλθει στα 35 δισ.
  Από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (Δ’ ΚΠΣ, 2007-2015), που ήταν περί τα 20 δισ., κάποιοι όντως έφαγαν από το πακέτο με το παραπάνω, κάποιοι άλλοι πήραν ψίχουλα και άλλοι έμειναν εντελώς απέξω. Τα κοινωνικότερα μέρη του πακέτου άρχισαν να πληρώνουν πραγματικά (και όχι με λογιστικές εγγραφές) μέσα στο 2015. Bέβαια κι αυτό σταμάτησε με τις παραιτήσεις πολλών πολιτικών αρμοδίων, λόγω των τελευταίων εκλογών.

  • MAKIS on 22 Σεπτεμβρίου 2015 at 20:51

  αν δεισ δισ να με γραψεισ

  • RYaN on 22 Σεπτεμβρίου 2015 at 21:11

  – Η συνολική απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013 ανέρχεται σε 20,3 δισ. € (ή 91,7%) (Ν. Χριστοδουλάκης, 4/9/2015)

  – Το δεύτερο σημείο αφορά τη λάθος εντύπωση περί μιας δήθεν «καλπάζουσας» απορροφητικότητας των προηγούμενων χρόνων η οποία ανακόπηκε αιφνιδίως και λόγω της «οκνηρίας» της νέας κυβέρνησης. Ναι μεν η απορροφητικότητα είχε φτάσει, στα τέλη του 2014, κοντά στο 90%, αλλά με εξαιρετικά άνισα ποσοστά, από πρόγραμμα σε πρόγραμμα… (Γ. Σταθάκης, 6/8/2015)

 1. […] Φυσικά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο Μνημόνιο το αντίστοιχο αναπτυξιακό πακέτο  το έλεγαν σχεδιο Μάρσαλ για τον Νότο,  ενώ στο δεύτερο το είπαν πρόγραμμα Ήλιος και αμφότερα ξεχάστηκαν. Παρόλο που η Ελλάδα καίγεται για ανάπτυξη το μείζον θέμα στην ευρωζώνη μετά την υπογραφή του Μνημονιου είναι το προσφυγικό. Όλα δείχνουν ότι το Πακέτο Γιουνκέρ παραπέμπεται για το μέλλον καθως δεν υπάρχει καμιά κίνηση ενεργοποίησης του. Ίσως να ανασυρθεί με νέο όνομα στο τέταρτο Μνημόνιο!Πηγή […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: